Ikea od září už podruhé na českém trhu zlevňuje

pátek, 20. října 2023, 09:30 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Ikea snižuje ceny u dalších 2400 výrobků, celkově zlevnila více než polovinu sortimentu.

Zdroj: Ikea

Zdroj: Ikea

Ikea pokračuje ve své snaze být pro zákazníky cenově co nejdostupnější. Po zářijové vlně zlevňování nyní snižuje ceny na českém trhu u dalších 2400 výrobků, z nichž některé zlevní i o více než polovinu. Druhá vlna zlevňování se týká i řady nejprodávanějších výrobků, mezi kterými nechybí například šatní skříně Pax, úložné sestavy Bestå nebo Eket.

Nové nižší cenovky dostalo od září už zhruba 5700 výrobků, tedy více než polovina sortimentu. V celkovém průměru napříč zlevněným sortimentem ceny klesly o 14 procent.

„Vynaložili jsme veškeré úsilí, abychom co nejvíce snížili naše provozní náklady, optimalizovali interní procesy i logistiku. Tyto úspory společně se stabilizací dodavatelských řetězců a dopravní infrastruktury po pandemii a příznivým vývojem měnového kurzu české koruny teď můžeme promítnout do cen. Abychom zajistili plnou skladovou dostupnost zlevněných výrobků pro všechny naše zákazníky, zlevňovali jsme ve dvou fázích – v září a nyní v říjnu,“ vysvětluje David McCabe, generální ředitel Ikea Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Druhá vlna dlouhodobého zlevnění proběhne mezi 17. a 24. říjnem a týká se všech kategorií sortimentu včetně nábytku pro řešení úložných prostor v domácnosti. Zahrnuje sestavy nejoblíbenějších řad Kalax, Platsa, Pax, BestÅ, Eket nebo kuchyní Metod. Nové nižší ceny dostane i další část doplňků. Některé výrobky zlevní až o vyšší desítky procent. 

„Jde o největší a zdaleka nejvýraznější snížení cen sortimentu Ikea, jaké jsem kdy osobně zažil. Naší dlouhodobou prioritou je, abychom zůstali cenově co nejdostupnější, a i nadále budeme hledat každou příležitost, která nám umožní ceny snížit,“ uzavírá David McCabe.  

Ikea zlevňuje třetinu sortimentu, expanduje v regionech

pátek 6. října 2023

-stk-