Začíná vycházet měsíčník TO, šéfredaktorem je Marek Stoniš

čtvrtek, 12. října 2023, 08:05 Tisk ČTK

Ve čtvrtek 12. října začne vycházet nový společensko-politický měsíčník TO. Naváže na nedávno spuštěný internetový denik.to.

Ve čtvrtek 12. října začne vycházet nový společensko-politický měsíčník TO. Naváže na nedávno spuštěný internetový denik.to. Šéfredaktorem obou platforem je dlouholetý šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš. Stoniš to uvedl ve zprávě pro ČTK. V Reflexu Stoniš skončil na začátku letošního roku.

Časopis TO i internetový denik.to i navazující sociální sítě se zaměřují především na aktuální politické komentáře, analýzy, rozhovory a publicistiku, a také na nekorektní humor a satiru. „Ta by nás měla výrazně odlišovat od tradičních českých médií. Kromě toho u nás ovšem najdete texty autorů, které spojuje kritické myšlení a obava z postupného růstu státu, byrokracie, ničení svobodného trhu a okrajování svobod, včetně svobody slova," uvedl Stoniš.

Oba tituly vydává společnost L.R.C. Media, ředitelem redakce je Petr Juklíček, který se mimo jiné podílel na vzniku nového studia Economia nebo na projektu Insider Podcast. Distribuci časopisu bude na více než 4000 prodejních míst zajišťovat společnost Mediaprint & Kapa. Cena je 69 korun.

Jádro redakce tvoří hlavní editor Ladislav Henek, redaktoři Petr Jemelka, Petr Bošnakov, Dana Jaklová, fotograf Jukub Hněvkovský a hlavní tvůrce a producent video obsahu Michal Gulyáš. Mezi spolupracovníky patří novinář Thomas Kulidakis, ekonomové Pavel Šik a Vladimír Pikora, publicistka a moderátorka Martina Kociánová, spisovatel a bloger Ladislav Větvička, hudebník, novinář Ivan Hoffmann, spisovatel a diplomat Ondřej Kašina či fotografka Michelle Adlerová.

V prvním čísle časopisu čtenáři najdou velký profilový rozhovor s režisérem Jiřím Strachem, komponované kritické téma o dvou letech vlády Petra Fialy, analýzu publicistky Angeliky Bazalové o byznysovém pozadí covidové krize nebo projekt Anti-Orwell, ve kterém redakce spolu se čtenáři hledá největší české potírače svobody slova a zdravého rozumu.