Dramox se vedle lineární televize rozšířil i do kin

úterý, 7. listopadu 2023, 07:10 Aktuality, TV, Internet & Mobil MediaGuru

Divadelní představení se díky platformě Dramox dostávají i na filmová plátna.

Zdroj: Dramox

Zdroj: Dramox

Po třech letech fungování zpřístupnil Dramox na své platformě přes 400 představení ze 180 divadel, kterým poslal přes 25 milionů korun. Nově se divadelní představení dostávají také na filmová plátna, v současné době spolupracuje Dramox s necelou stovkou českých kin. Jedním z prvních představení, které budou mít příležitost diváci v kině zhlédnout, je komedie Koule o koulařce Heleně Fibingerové.

Dramox si od spolupráce s kiny slibuje nabídnutí obsahu co nejširšímu publiku, což promítá i do svých dalších aktivit. „Rozjíždíme také spolupráce s dalšími firmami či třeba mobilními operátory, kteří by tak mohli divadelní představení dostat rovněž do svých platforem a mobilních aplikací. Mimo to se věnujeme neziskovým projektům zaměřeným na žáky ve školách či pacienty v nemocnicích a pomáháme divadlům i na válkou zasažené Ukrajině,“ uvedl CEO Martin Zavadil.

Od minulého týdne je Dramox k dispozici v nabídce Magenta TV (T-Mobile) v podobě lineárního TV kanálu. Zákazníci jej najdou na pozici 26.

Videotéka Dramox odstartovala jako lineární kanál

úterý 31. října 2023

Dramox vznikl uprostřed covidové pandemie v roce 2020, která tuzemská divadla uzavřela. Nynější CEO firmy Martin Zavadil se tehdy společně se zakladatelem Livesportu Martinem Hájkem rozhodli pomoci kulturnímu odvětví a pustili se do kompletního vytvoření VOD (video-on-demand) platformy. Za vývojem platformy stojí české vývojářské studio Elevup.

-mav-