O2 TV bude vysílat Fortuna ligu až do roku 2029

čtvrtek, 16. listopadu 2023, 13:30 TV MediaGuru

Zápasy nejvyšší domácí fotbalové soutěže Fortuna ligy zůstávají na placené televizi O2 TV. Ligová fotbalová asociace vyhodnotila nabídky podané do výběrových řízení na vybraná audiovizuální práva tuzemského fotbalu.

Zápas domácí Fortuna ligy. Foto: O2 Czech Republic

Zápas domácí Fortuna ligy. Foto: O2 Czech Republic

Na základě výběrového řízení vypsaného Ligovou fotbalovou asociací (LFA) získala placená televize O2 TV vysílací práva pro sezony 2024/25 - 2028/29. Vysílatel bude nově povinen mimo jiné zajistit u všech utkání systém VAR včetně technologie tzv. kalibrované čáry pro posouzení ofsajdových situací. Rozhodl o tom tendr LFA. O2 TV je podle sdělení společnosti dostupná pro téměř 800 tisíc zákazníků. 

LFA dále informovala, že nejvyšší nabídku v soutěži o exkluzivní práva pro streaming utkání Fortuna ligy pro účely kurzového sázení zaslal zájemce Betano - Kaizen Gaming CZ. Na práva pro Fortuna Národní ligu nabídl nejlepší podmínky Pragosport.

Český profesionální fotbal může na základě takto vysoutěžených vysílacích práv získat ročně přes 430 milionů korun. Konečné rozhodnutí o uzavření smluv s vítěznými uchazeči učiní Ligové grémium, které se uskuteční v Praze 28. listopadu. Za předpokladu schválení, všechny tři subjekty získají práva na následujících pět sezon počínaje ročníkem 2024/25 a konče ročníkem 2028/29.

„Pro diváky jsme vybojovali i v příštích letech ten nejsledovanější fotbalový obsah, který dnes můžeme mít. Česká fotbalová liga ideálně doplňuje další prémiovou nabídku jako je Liga mistrů UEFA, anglická Premier League, německá Bundesliga či španělská La Liga,“ uvedla Anna Lenerová, šéfka obsahu společnosti O2.

-lukpol-

LFA chystá tendr na TV vysílatele i generálního partnera

čtvrtek 20. července 2023