Třetí řada soutěže Peče celá země začíná na ČT1 od 6. ledna

čtvrtek, 7. prosince 2023, 14:35 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize zaplní sobotní večery v prvním čtvrtletí nového roku na svém hlavním kanále pořadem Peče celá země.

Peče celá země III, zdroj: Česká televize

Peče celá země III, zdroj: Česká televize

Třetí řada soutěžního pořadu Peče celá země o nejlepšího amatérského pekaře v Česku přinese v příštím roce deset soutěžních dílů a jeden díl speciální, věnovaný sbírce Pomozte dětem. Ten se bude vysílat o Velikonočním pondělí. Třetí řada Peče celá země zahájí od soboty 6. ledna 2024 od 20:10 a na ČT1 tak obsadí sobotní hlavní vysílací čas.

Česká televize už při příležitosti představení svého programu pro jarní vysílání 2024 uvedla, že do třetí řady se přihlásil dosud největší počet zájemců. Celkově jich bylo více než 400 a v castingu uspělo dvanáct z nich. Porotci pořadu zůstávají Michaela Landová a Josef Maršálek, moderátory potom Tereza Bebarová a Václav Kopta.

„Peče celá země je společně se StarDance jedním z mála pořadů, na který se dívají celé rodiny včetně dětí a který dokáže integrovat společnost. To je jeho velká přidaná hodnota," uvedl na čtvrtečním setkání s novináři programový ředitel ČT Milan Fridrich. Očekává přitom, že sledovanost třetí řady bude srovnatelná s řadami předešlými.

Pořad je vysílán na základě licence od britské BBC (v originále The Great British Bake Off). ČT dosud nabídla dvě řady. První vysílala na jaře 2020 (průměrná sledovanost 1,3 mil., 15+), druhou pak na jaře 2022. Tu sledovalo v průměru 1,1 mil. diváků při podílu 26,63 % (zdroj: ATO-Nielsen).

Česká televize už také do svého vysílání zařadila odnože (spin-off) pořadu Peče celá země. Jsou to nedělní ranní pořady Buchty po ránu s Josefem Maršálkem a Terezou Bebarovou a Pečení na neděli, kterým provází vítězka první řady Peče celá země Petra Burianová. ČT si už navíc zajistila práva pro třetí řadu pořadu Buchty po ránu. Letošní novinkou bude rozšíření i na portál ČT edu, který chce dětem vysvětlovat původ ingrediencí používaných pro pečení. 

Detaily k třetí řadě pořadu Peče celá země najdete v dokumentu níže.

-mav-