CRA využije síť Prague Digital TV i pro nelineární reklamu

úterý, 23. ledna 2024, 13:35 Aktuality, TV MediaGuru

Pozemní vysílací síť 4, operující v Praze a v části středních Čech, má sloužit Českým Radiokomunikacím i jako testovací síť pro televizní inovace včetně možnosti měnit reklamy podle publika.

Ilustrační foto, zdroj: Pixabay

Ilustrační foto, zdroj: Pixabay

Akvizici společnosti Prague Digital TV, provozující regionální pozemní vysílací síť 4, kterou před koncem loňského roku získala společnost České Radiokomunikace (CRA), zamýšlí firma využít i pro inovativní TV služby. Novinářům to v úterý řekl ředitel právního a regulatorního útvaru CRA Marcel Procházka. K inovativním službám řadí například vysílání obsahu v UHD, kde je místo pro  jednu až dvě stanice, ale i testování standardů DVB-I a DVB-TA (targeted advertising) používaných pro cílenou nelineární reklamu. „Chceme zkoušet nahrazování lineární reklamy reklamou nelineární,“ sdělil Procházka.

Jak už dříve CRA informovaly, test cílené reklamy v TV vysílání podle demografie se uskuteční ve spolupráci s TV Óčko na uživatelích HbbTV vysílání. Právě nové HbbTV má být také jedním z inovací v síti Prague Digital TV.

Óčko otestuje možnost nahrazovat lineární TV reklamu cílením na skupiny

úterý 12. prosince 2023

Akvizice Prague Digital TV dokončily CRA letos 9. ledna. Síť má zdvojnásobit vysílací kapacity CRA v Praze a ve středních Čechách. V této síti v tuto chvíli vysílá jediný kanál, pražská metropolitní regionální stanice Praha TV.

Regionální pozemní vysílací síť 4 je dostupná na kanálu 46, v provozuje je od října 2012. Pokrývá celou Prahu a část středních Čech (41 % Středočeského kraje). Na konci prosince 2023 ukončila vysílání z vysílačů z Ládví, Strahova a Zeleného pruhu a začala vysílat z žižkovského vysílače.

Pokrytí regionální vysílací sítě 4 po akvizici CRA, zdroj: CRA

Pokrytí regionální vysílací sítě 4 po akvizici CRA, zdroj: CRA

České Radiokomunikace kupují operátora pražské RS4

čtvrtek 21. prosince 2023

-mav-