mBank přichází s novou komunikací cílenou na podnikatele

pátek, 26. ledna 2024, 09:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Po pěti letech se mBank rozloučila s kresleným Danem, nyní přichází s hranými spoty.

Nový klíčový vizuál mBank, zdroj: mBank

Nový klíčový vizuál mBank, zdroj: mBank

Po pěti letech přichází mBank s novou komunikací. Kresleného Dana nahrazují hrané spoty. Těm určené pro podnikatele dominuje výrazný pruhovaný svět odkazující na zelenou variantu loga, kterou banka pro podnikatelský segment používá. 

„Malí podnikatelé využívají pro své podnikaní pořád ve velké míře osobní účty. Mají pocit, že banky jim na podnikatelských účtech nenabízí žádné velké výhody. A to chceme změnit. Naší komunikací chceme ukázat, že když jim stávající nástroje přestanou stačit, mBank má pro ně výhodná řešení, která pomůžou jejich podnikání růst,“ vysvětluje Tereza Froňková, ředitelka marketingu mBank ČR a SK.

První z trojice připravovaných spotů přináší příběh květinářky Zuzany, která začíná se svým e-shopem doma. I pro ni je k dispozici podnikatelský účet s garancí, že bude navždy zdarma. Místo do poplatků tak hrdinka investuje ušetřené peníze zpět do svého podnikání. To se promítá do druhé části spotu, kde se v zeleném pruhovaném světě mBank její domácí e-shop proměňuje v zavedené květinářství. 

„Koncept ‚Pomáháme podnikatelům růst’ přináší velkou změnu v dosavadní komunikaci, ale zároveň navazuje na tonalitu mBank jako značky, která je moderní a bez bankovního patosu. Věříme, že právě to se podařilo propsat i do výrazné a odvážné vizuality pruhovaného světa, castingu a celkového vyznění. Kampaň je zároveň prvním krůčkem k nové komunikační platformě, na které momentálně pracujeme,“ dodává Iva Nitkulinec, kreativní ředitelka agentury DDB Prague, jež je pod novou komunikací podepsána. 

Kampaň se objeví v televizi, rádiu, outdooru, na internetu a sociálních sítích. Využije také Spotify. Na příběh květinářky v průběhu roku postupně navážou ještě dva, které malým podnikatelům přinesou další finanční řešení, která jim mají pomoci v růstu. 

Produkci zajistila společnost Boogie Films. Režie se ujalo duo double N Novák&Nguyen. Za kamerou stál Dužan Doung

-stk-