Rossmann plánuje do expanze letos rekordní investice

pondělí, 29. ledna 2024, 16:50 Aktuality, Retail MediaGuru

Pro rok 2024 plánuje Rossmann rekordní investice do otevíraní nových poboček, modernizace a rozšiřování stávajících prodejen. 

Zdroj: Rossmann

Zdroj: Rossmann

Drogistický řetězec Rossmann chystá letos rekordní investice do rozvoje svých prodejen. Právě rozšiřování prodejní sítě totiž přispělo k loňským tržbám, které dosáhly 6,5 miliardy korun, a meziročně se tak zvýšily téměř o pětinu. 

Výše investic v loňském roce činila 230 milionů korun a byla směřována hlavně do expanze. V tuto chvíli má Rossmann v České republice 177 prodejen, přičemž v roce 2023 bylo otevřeno 11 nových a 16 se dočkalo modernizace včetně rozšíření. Mezi novými pobočkami je například nová prodejna na Václavském náměstí v Praze nebo na Masarykově ulici v Brně byla otevřena největší prodejna značky v České republice.

„Pro rok 2024 plánujeme rekordní investice do otevíraní nových poboček, modernizace a rozšiřování stávajících prodejen, přičemž investice do rozvoje sítě od roku 2019 přesáhnou miliardu korun a celkový počet prodejen by měl překonat 200. Nadále se nám daří navyšovat náš tržní podíl a řadíme se mezi jedničky v uvádění produktových novinek na drogistický trh,“ uvádí Vít Podešva, jednatel společnosti Rossmann.

Za účelem zefektivnění, zrychlení a zkvalitnění služeb pro zákazníky také Rossmann dál pokračoval v zavádění samoobslužných pokladen. Z celkového počtu prodejen na českém trhu jimi disponují již téměř dvě třetiny a letos budou tyto pokladny nainstalovány v celé prodejní síti. 

Rossmann loni pokračoval také v digitalizaci, automatizaci či zjednodušování procesů. Mimo jiné zkrátil dobu přípravy objednávek na e-shopu na 60 minut od zadání po možnost vyzvednutí na pobočce. Rovněž zákazníkům umožnila si objednávku doručit domů nebo do vybraného výdejního místa Zásilkovny. Koncem loňského roku také došlo k uzavření významného obchodního partnerství s online obchodem Rohlík.cz, který nově nabízí více než 400 produktů z portfolia privátních značek řetězce.

Rohlík rozšiřuje nabídku kosmetiky, spojuje se s Rossmannem

čtvrtek 11. ledna 2024

-stk-