Novou jednatelkou TV Nova se stala Šárka Švecová

středa, 14. února 2024, 08:05 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Finanční ředitelka Šárka Švecová je novou jednatelkou televizní skupiny TV Nova, nahradila Kláru Brachtlovou.

Šárka Švecová, zdroj: TV Nova

Šárka Švecová, zdroj: TV Nova

Finanční ředitelka TV Nova Šárka Švecová se stala novou jednatelkou společnosti TV Nova. Na postu jednatelky nahradila Kláru Brachtlovou. Vyplývá to ze zápisu v obchodním rejstříku.

TV Nova má tři jednatele. Jsou jimi generální ředitel Daniel Grunt, ředitel právní sekce Štěpán Peichl a finanční ředitelka Šárka Švecová. Na post finanční ředitelky se posunula loni v prosinci, na Nově pracuje od roku 2011, od roku 2022 byla zástupkyní finančního ředitele.

Dosavadní jednatelka Klára Brachtlová od prosince 2022 zastává pozici Chief External Affairs v mateřské společnosti TV Nova, firmě CME. Je zároveň členkou dozorčí rady německé ProSieben a od roku 2023 prezidentkou Asociace komerčních televizí (AKTV).

Změny na postu jednatelství souvisejí s přesunem Kláry Brachtlové do CME. „Šárka Švecová nahradila na pozici jednatelky Kláru Brachtlovou, která se již naplno přesunula do vedení CME. Dalšími dvěma jednateli zůstávají Daniel Grunt a Štěpán Peichl," uvedla na dotaz MediaGuru.cz tisková mluvčí TV Nova Barbora Dlabáčková.

-mav-