Simona Kijonková odchází po 13 letech z vedení Packeta Group

středa, 21. února 2024, 10:35 Aktuality, Lidé, Retail MediaGuru

Zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková opouští mateřskou skupinu Packeta Group. Nahradit ji má manažer Erich Čomor.

Simona Kijonková, zdroj: Packeta

Simona Kijonková, zdroj: Packeta

Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny, odejde z vedení skupiny Packeta. Zásilkovnu založila v roce 2010 a po dobu 13 let ji z pozice generální ředitelky vedla až do současnosti. Do funkce CEO skupiny Packeta by měl nastoupit, po splnění všech odkládacích podmínek smluvní dokumentace, manažer Erich Čomor.

V prosinci 2023 uzavřeli společníci skupiny Packeta, JSK Investments (48,6 %), společnost Notino a další čtyři společníci smlouvu o prodeji 100% podílu společnosti Packeta konsorciu Emma Capital a CVC Capital Partners; s kapitálovou podporou R2G.  

„Jsem hrdá na celý Packeta tým, se kterým se nám podařilo za pouhých 13 let vybudovat jednoho z nejsilnějších hráčů v oblasti e-commerce logistiky v našem regionu. Předáváme finančně zdravou firmu, která je ve svém oboru jedničkou v Česku a na Slovensku a která doručuje zásilky do 33 zemí a je pro desítky milionů zákazníků love brandem,” uvedla Simona Kijonková. Dodala, že s manželem se chce dál věnovat podnikání a především investicím. „Dokážu tak své letité podnikatelské a manažerské zkušenosti zúročit ve více projektech a pomoci tak k růstu a úspěchu dalším firmám,“ upřesnila.

Packeta dosáhla loni obratu ve výši 7,25 miliardy korun. Oproti roku 2022 se ji podařilo zdvojnásobit EBITDA, uvedla v oficiálním oznámení.

Zásilkovna, dceřiná společnost skupiny Packeta, byla založena v roce 2010 Simonou Kijonkovou. Od té doby se společnost rozrostla do sedmi států v Evropě a zaměstnává přes 2 000 lidí. Skupina Packeta disponuje sítí více než 15 000 vlastních výdejních míst, z toho 6 000 jsou Z-BOXy, automatická výdejní místa.

-mav-