Vladimír Mužík míří do CME, povede digitální transformaci

středa, 28. února 2024, 12:35 Lidé, TV MediaGuru

Ředitelem digitální transformace v oblasti zpravodajských formátů v mediální skupině CME, která působí na šesti trzích včetně Česka a Slovenska, se stane Vladimír Mužík. Zůstane zároveň ve vedení Mafra Slovakia.

Ředitelem digitální transformace a zpravodajského programování CME (Central European Media Enterprises Limited) bude Vladimír Mužík, který je v současnosti generálním ředitelem Mafra Slovakia. Pod CME patří mimo jiné tuzemská skupina Nova a slovenská Markíza.

CME uvedla, že usiluje o přilákání publika prostřednictvím tradičního televizního zpravodajství a dalších kanálů, jako jsou webové stránky a sociální média. Mužík má vést strategie s cílem využít veškerý digitální obsah CME ve spolupráci s řediteli zpravodajství napříč šesti trhy, ve kterých CME působí. Má vylepšovat zpravodajské programové formáty v lineární televizi a přizpůsobovat je různým digitálním platformám.

„Za celou svou mediální kariéru jsem viděl dramatickou digitalizaci tištěných médií. Televizní zpravodajství není imunní vůči podobným změnám. Pro televizní zpravodajství je zásadní zůstat díky digitální transformaci relevantní," uvedl Vladimír Mužík. 

Vladimír Mužík začal svou kariéru jako šéfredaktor ve společnosti Ringier Axel Springer Media, nejprve v Bratislavě, poté v Praze, kde stál v čele deníku Blesk. Poté nastoupil do CET 21 (dnes TV Nova) jako vedoucí korporátní komunikace, v roce 2012 se stal ředitelem zpravodajství a publicistiky TV Nova. V roce 2014 byl jmenován generálním ředitelem Mafra Slovakia. Na řízení vydavatelské společnosti by se měl v nějaké roli podle informací MediaGuru.cz podílet i nadále. „Vladimír zůstává i ve své dosavadní roli v Mafra Slovakia," uvedla mluvčí CME Michaela Papežová. Mafra Slovakia je stejně jako česká Mafra nově ve vlastnictví skupiny Kaprain.

-mav-