Atmedia zajistí prodej reklamy pro Warner TV

středa, 6. března 2024, 12:20 TV, Aktuality MediaGuru

Reklamu pro nový filmový a seriálový bezplatný kanál Warner TV bude prodávat zastuptelství Atmedia.

Zdroj: Warner Bros. Discovery

Zdroj: Warner Bros. Discovery

Filmovou a seriálovou televizní stanici Warner TV z portfolia Warner Bros. Discovery bude na českém trhu od 2. dubna, kdy zahájí vysílání, obchodně zastupovat mediální zastupitelství Atmedia. Od stejného data se Warner TV zapojí do oficiálního měření televizní sledovanosti, což Atmedia umožní prodávat její reklamní prostor na GRP

„S televizní skupinou Warner Bros. Discovery spolupracujeme již od roku 2020, kdy jsme na českém trhu začali obchodně zastupovat placené tematické kanály Discovery Channel, Eurosport 1 a TLC. Rozšířením portfolia o Warner TV posouváme naši spolupráci na zcela novou úroveň,“ uvedla Michaela Suráková, Managing Director společnosti Atmedia. Upozorňuje, že novou televizní stanici budou moct diváci na rozdíl od ostatních televizních stanic ze skupiny Warner Bros. Discovery sledovat také bezplatně v rámci pozemního digitálního vysílání. „Nejen z tohoto důvodu má Warner TV potenciál oslovit velké množství televizních diváků,“ odhaduje Suráková.

Atmedia chce s Warner TV na 7% podíl

Warner TV se stává 25. tematickou TV stanicí v portfoliu Atmedia. Podíl Atmedia na trhu loni dosáhl 5,9 % v cílové skupině 18–69 let. Měsíčně oslovila v průměru 5,4 milionu televizních diváků ve věku 4+, tedy 58 % z celé televizní populace. Diváci, kteří sledovali některou z tematických televizních stanic Atmedia, s ní trávili v průměru 1 hodinu a 13 minut denně. „Jestliže jsme se v loňském roce přiblížili k 6% hranici podílu na sledovanosti, v letošním roce si s novou televizní stanicí Warner TV věříme na dosažení 7 %,“ dodává Michaela Suráková.

Atmedia na českém trhu obchodně zastupuje vedle tematických televizních stanic ze skupiny Warner Bros. Discovery (Discovery Channel, Eurosport 1, TLC a nově Warner TV) také kanály z portfolia AMC Networks (AMC, Film+, Minimax, Spektrum, Spektrum Home, Sport 2 a TV Paprika), Canal+ (Canal+ Action, FilmBox, FilmBox Stars), Walt Disney Company (Disney Channel, National Geographic) a Antenna Group (AXN). V nabídce má i české televizní stanice Rebel, Relax, televizní kanály ze skupiny Československá filmová společnost (CS Film, CS History, CS Mystery) a Televizi Seznam. Významnou pozici má v portfoliu rovněž slovenská televizní skupina Joj (Joj Cinema, Joj Family).

Warner TV zahájí své vysílání v Česku 2. dubna

pondělí 4. března 2024

-mav-