ČT otevřela prodej reklamy k fotbalovému Euro 2024

čtvrtek, 14. března 2024, 07:05 TV, Reklama MediaGuru

Komerční prostor, který nevyužili oficiální partneři UEFA, uvolnila ČT i pro ostatní zadavatele. Možnosti prezentace při příležitosti fotbalového Euro 2024 jsou ale omezené.

Zdroj: Adidas / UEFA

Zdroj: Adidas / UEFA

Česká televize otevřela prodej reklamního prostoru k fotbalovému evropskému mistrovství Euro 2024 i pro klienty, jejichž značky nejsou oficiálními sponzory. Jak už jsme dříve informovali, opce pro oficiální partnery pořadatelské organizace UEFA vypršela 12. března.

V obchodní nabídce v rámci spotové reklamy je i tzv. golden break - 20vteřinový spot po hymnách vysílaný před výkopem utkání. V jednom breaku mohou být umístěni maximálně tři zadavatelé. Bloky se spoty budou zařazeny také kolem poločasů, otevírány ale budou jen u nejatraktivnějších zápasů, přičemž oficiální partneři Vivo a Alipay+ mají zajištěnou oborovou exkluzivitu. 

Limitace se týká sponzoringu přímých přenosů, které jsou vyhrazeny pro oficiální sponzory UEFA. Sponzorovat ale lze záznamy, speciální pořady a highlighty pořadu a možné je také sponzorovat upoutávky na tyto pořady. 

Rovněž soutěže ve studiu přímých přenosů jsou vyhrazeny pro oficiální partnery. V případě soutěží doplňkových pořadů se mohou zapojit další zadavatelé, nikoli ale konkurence oficiálních partnerů. To samé platí i pro product placement a speciální operace.

Na webu lze využívat formátů prerollu a postrollu u videa na vyžádání.

Cena za reklamní spot se v případě umístění k zápasu českého týmu zvyšuje dvojnásobně. U zápasů bez české reprezentace je navýšení o 60 %. V případě využití formátu golden break se cena zvyšuje o 30 %.

Euro 2024 se uskuteční od 14. června do 14. července 2024 v Německu. Hrát se bude v šesti skupinách, vysílací časy jsou 15:00, 18:00 a 21:00. Zápasy českých hráčů jsou zatím známy pro utkání ve skupině – odehrají se v úterý 18.6. a ve středu 26.6 od 21:00 a v sobotu 22.6. od 15:00.

ČT prodává reklamu k hokejovému MS a chystá se na prodej k Euru

středa 6. března 2024

-mav-