LFA vypsala tři doprovodné tendry pro práva k fotbalové lize

čtvrtek, 21. března 2024, 07:05 Aktuality, TV MediaGuru

Ligová fotbalová asociace vyhlásila výběrová řízení na audiovizuální práva ve třech oblastech.

Ilustrační foto, zdroj: Pixabay

Ilustrační foto, zdroj: Pixabay

Ligová fotbalová asociace (LFA) vyhlásila výběrová řízení na audiovizuální práva hned ve třech vybraných oblastech: pro televizní vysílání Fortuna ligy (F:L) mimo území Česka a Slovenska, na streaming Fortuna ligy pro účely kurzového sázení mimo území Česka a na vysílání audiokomentáře zápasů obou Celostátních ligových soutěží.

Licence pro televizní vysílání F:L mimo území České republiky a Slovenska a licence na streaming F:L pro účely kurzového sázení mimo území České republiky jsou soutěženy na dobu následujících pěti sezon, počínaje ročníkem 2024/25 a konče ročníkem 2028/29.
Vítěz tendru na vysílání audiokomentáře obou Celostátních ligových soutěží nabyde licenci na následující tři soutěžní ročníky, počínaje sezonou 2024/25 a konče sezonou 2026/27.

Všechny tři zmíněné soutěže jsou otevřeny co nejširšímu okruhu potenciálních zájemců, uvedla LFA.

Jediným hodnotícím kritériem pro vyhodnocení vítěze je nabízená cena. Soutěž je koncipována jako dvoukolová a lhůta pro podání nabídek do prvního kola soutěže byla stanovena do 12. dubna 2024.

LFA už loni uzavřela tendr na televizní práva pro nejvyšší tuzemskou fotbalovou ligu pro sezóny 2024/25 - 2028/29, který vyhrála O2 TV. Práva pro streaming utkání Fortuna ligy pro účely kurzového sázení vyhrálo Betano a práva pro Fortuna Národní ligu Pragosport.

V současnosti běží i tendr na titulárního partnera nejvyšší tuzemské fotbalové ligy. Nabídky se mají podávat do 22. března.

-mav-