O2 TV Sport si ve své akademii vybralo šest absolventů

pátek, 22. března 2024, 14:45 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Přes 120 uchazečů projevilo zájem v druhém ročníku Akademie O2 TV Sport. Šest absolventů se zapojilo do chodu redakce.

Zdroj: O2 TV

Zdroj: O2 TV

Stanice O2 TV Sport uspořádala v minulých týdnech druhý ročník Akademie, která je otevřena všem uchazečům o práci v televizním prostředí. Zájem o tento projekt předčil očekávání, z více než 120 přihlášek bylo k výuce vybráno 21 studentů a studentek. Hned šest absolventů začalo po skončení Akademie působit v redakci O2 TV Sport.

Účastníci Akademie O2 TV Sport si během několika týdnů mohli vyzkoušet různé pozice při výrobě sportovních stanic. V jednotlivých studijních blocích se o své zkušenosti a znalosti podělila řada profesionálů z redakce O2 TV Sport, kteří vedli přednášky a praktická cvičení.

„Výsledkem letošního velmi nadějného ročníku je hned šest nových kolegů, kteří se postupně zapojují do chodu redakce. Najdeme mezi nimi reportérku, basketbalovou komentátorku nebo třeba specialistku na střih televizních pořadů,“ sdělil hlavní mentor a garant projektu Tomáš Radotínský.

Z premiérového ročníku Akademie našla své uplatnění trojice účastníků, například Adam Hála se stal stabilním členem komentátorského týmu O2 TV Sport. Další absolventi se prosadili u jiných televizních vysílatelů.

„Tento projekt bude pokračovat i nadále, stanice O2 TV Sport je připravena pravidelně dávat šanci všem talentovaným zájemcům. Je to pro nás ideální cesta, jak hledat v této době nové kolegy,“ doplnil Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

-mav-