Ve vedení ČT1 a ČT2 končí ředitelé Kokmotos a Štern

středa, 20. března 2024, 15:30 TV, Lidé MediaGuru

Česká televize ruší pozice výkonných ředitelů kanálů ČT1 a ČT2. Posílit má výzkum, výkonnou ředitelkou výzkumu a analýz se stane stávající vedoucí oddělení Renata Týmová.

Zdroj: Česká televize

Zdroj: Česká televize

Na postu výkonného ředitele ČT1 skončí ke konci března Jiří Kokmotos a na postu výkonného ředitele ČT2 Jan Štern. Oba televizní manažeři se ujali svých funkcí v říjnu 2023, kdy nastoupil do pozice generálního ředitele České televize Jan Souček. Změny ve středu oznámila Česká televize.

Důvodem je to, že se zavedený model řízení po nástupu Jana Součka neukázal jako efektivní. Rozhodnutí přichází po šesti měsících jeho fungování. „Jsem si vědom toho, co jsem deklaroval. Ale sám jsem si stanovil časově jasně ohraničenou zkušební dobu, abychom následně s kolegy z vedení tento proces vyhodnotili a vyvodili závěry,“ uvedl Souček. 

Řízení kanálů ČT1 a ČT2 bude v gesci ředitele divize Program, kterým je Milan Fridrich. Vyšší měrou se na něm bude podílet i výkonná ředitelka výzkumu a analýz Renata Týmová a rovněž vedoucí skladby programu. Programové cíle pro ČT1 a ČT2 zůstávají podle ČT nezměněny. Jde především o inovaci schématu, progresivnější skladbu a nové formáty. V tom bude divize Program silněji spolupracovat s novou ředitelkou divize Obsah Terezou Polachovou.

Zmiňovanou oblast výzkumu chce ČT posílit. Dosavadní vedoucí oddělení výzkumu Renata Týmová se proto přesune na novou pozici ředitelky výzkumu. Má za úkol posílit a rozšířit práci s daty, o které se opírá programování České televize a online služeb. Její útvar bude také intenzivněji sledovat evropské trendy v práci s daty, a to nejen od Evropské vysílací unie. 

Výkonní ředitelé dalších menších kanálů, ČT24, ČT sport, ČT:D a ČT art, zůstávají. Jde o specializované programy, které potřebují specifickou dramaturgii a žánrový přístup, uvedla ČT.

Jiří Kokmotos, který do ČT přišel z brněnského Českého rozhlasu, z České televize odchází. Jan Štern přijal funkci programového dramaturga pro dokument a nové formáty. 

Nový ředitel ČT Souček představil manažerský tým, vrací se Štern

pondělí 4. září 2023

-mav-