Druhou řadu seriálu Stíny v mlze zařadí ČT od 8. dubna

úterý, 2. dubna 2024, 11:40 Aktuality, TV MediaGuru

Od pondělí 8. dubna začne ČT1 vysílat druhou řadu kriminálního seriálu Stíny v mlze. Celkem přinese dvanáct nových dílů.

Stíny v mlze II, zdroj: Česká televize

Stíny v mlze II, zdroj: Česká televize

Česká televize zařadí od pondělí 8. dubna od 20:10 na ČT1 nové díly seriálu Stíny v mlze. Herci Petra Špalková a Jiří Vyorálek se loni po dvou letech vrátili do severomoravské metropole a s režisérem Radimem Špačkem natočili v Ostravě dvanáct nových dílů. Autorem námětu i scénářů premiérových epizod je i tentokrát spisovatel Zdeněk Zapletal.

Česká televize původně zamýšlela začít vysílat druhou řadu seriálu hned od začátku ledna 2024. Kvůli tragické střelbě na FF UK loni v prosinci ale nasazení seriálu vzhledem k obsahu jednoho z dílů posunula

„Děkuji všem divákům, kteří se těšili na původně ohlášenou lednovou premiéru druhé řady Stínů v mlze a měli pochopení pro odložení jejího startu. Celou naší zemí koncem loňska otřásla brutální vražda otce a jeho novorozené dcerky v Klánovickém lese a stejně nepochopitelný masakr na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Česká televize proto posunula pokračování tohoto seriálu o čtyři měsíce. Míra empatie, kterou většina veřejnosti při oznámení tohoto rozhodnutí projevila, byla mimořádná,“ uvádí programový ředitel ČT Milan Fridrich.

Za úvodní řadu získali kreativní producentka Kateřina Ondřejková a režisér Radim Špaček loni nominaci na výroční cenu České filmové a televizní akademie, a to v kategorii Nejlepší seriál. „Jsem si jistý, že druhá řada Stínů v mlze je ještě lepší než ta první. Struktura scénářů je mimořádně propracovaná a obsahují hned několik překvapení pro diváky. Například antagonista nebude známý hned od začátku. A dvojice vyšetřovatelů, tedy Magda Malá a Martin Černý, bude ještě sehranější a zábavnější,“ naznačuje režisér Radim Špaček. „Samotné kriminální případy nabídnou vhled do různých prostředí a sociálních vrstev. Více než z podsvětí máme pro diváky spíše připraveny příběhy obyčejných lidí, kterým se v životě něco pokazilo nebo se zkrátka ocitli ve špatný čas na špatném místě,“ dodává producentka Kateřina Ondřejková.

Natáčení dalších dvanácti epizod Stínů v mlze zabralo filmařům sto třicet dní. Další herecké obsazení z úvodní řady, tedy například Jaroslava Plesla, Petra Panzenbergera, Tomáše Mrvíka či Andělu Tichou, nově doplní Jana Plodková, David Švehlík či Barbora Bočková. Vedle tisícovky komparsistů se před kamerou objeví i tři desítky skutečných policistů a dvacítka kaskadérů.

Stíny v mlze II

  • námět a scénář: Zdeněk Zapletal
  • režie: Radim Špaček
  • dramaturgie: Kateřina Ondřejková, Martin Novosad
  • výkonná producentka: Jarmila Hoznauerová
  • kreativní producentka: Kateřina Ondřejková
  • hrají: Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Petr Panzenberger, David Švehlík, Pavla Beretová, Pavel Batěk, Jaroslav Plesl, Anděla Tichá, Tomáš Mrvík, Barbora Bočková, Jana Plodková, Marek Němec, Vlastina Svátková a další

-mav-