Inzerci pro 5plus2 přesměruje Mafra do svých jiných titulů

pondělí, 15. dubna 2024, 07:00 Tisk MediaGuru

Týdeník 5plus2, jehož vydávání Mafra ukončila, byl financován z prodeje inzerce. Už dohodnuté objemy Mafra přesměruje do svých jiných regionálních produktů a titulů.

Zdroj: repro 5plus2, Mafra

Zdroj: repro 5plus2, Mafra

Mediální skupina Mafra umístí už nasmlouvanou inzerci pro týdeník 5plus2, jehož vydávání v pátek 12. dubna ukončila, do svých jiných produktů a titulů s regionálním zacílením.

„Připravili jsme nové inovativní produkty pro regionální inzerci se zásahem na místní čtenáře. Silné pouto s regionálními inzerenty chceme nadále posilovat a rozvíjet," informoval týdeník inzertní klienty ve svém posledním vydání.  

Náhradou inzerentům za 5plus2 může být především deník Metro, dále pak regionální edice deníků MF Dnes a Lidové noviny a na internetu krajské rubriky iDnes.cz nebo Metro.cz

Vzhledem k tomu, že týdeník 5plus2 byl zdarma distribuovaný, opíral se hlavně o inzertní příjmy. Ty přitom pro Mafru nebyly nezanedbatelné. Podle dat z monitoringu Nielsen představovaly v loňském roce podle ceníkových cen 820 mil. Kč, což z 5plus2 učinilo inzertně pátý nejsilnější tištěný titul na českém trhu a inzertně nejsilnější týdeník. 

Vydávání týdeníku 5plus2 ukončila Mafra 12. dubna po 12 letech z ekonomických důvodů. Zdůvodnila je současnou ekonomickou situací, cenami papíru a energií. Týdeník distribuovala zdarma po celé republice v nákladu 450 tisíc výtisků. Vyjednávala i o jeho prodeji, jednání se skupinou A 11 ale podle neoficiálních informací kvůli finančním podmínkám nakonec k dohodě nevedla. 

Mafra už nebude vydávat regionální týdeník 5plus2

čtvrtek 4. dubna 2024

-mav-