
Zdroj: Hrot Media
Nová podoba měsíčníku Hrot se vydavatelské společnosti osvědčila, uvedla při příležitosti ročního výročí od jeho znovu uvedení. Hrot se profiluje na pomezí byznysového a lifestylového magazínu. „Mám radost, že magazín Hrot si po vzkříšení titulu a jeho proměně v byznys-lifestyle měsíčník v coffee table duchu dokázal najít pevné místo na mediálním trhu,“ uvedl šéfredaktor Hrotu Tomáš Otta.
Magazín každý měsíc přináší 154 stran reportáží, rozhovorů, analýz i odlehčenějších témat z oblasti životního stylu. Kromě byznysu se věnuje i inspirativním příběhům a zajímavým místům v Česku i zahraničí. Od jara letošního roku se rozšířil také o nabídku newsletteru Hot food, který redaktorka Sára Goldbergerová připravuje každý první čtvrtek v měsíci. Věnuje se v něm české gastronomické scéně a doporučuje podniky, které podle ní stojí za návštěvu.
Grafická stránka magazínu je dílem art directora Jana Vyhnánka. Specifikem je i použití dvou druhů papíru, a to lesklého křídového a ekologického recyklovaného.
Výročí magazínu Hrot doprovází event s názvem Hrot Inspirace, který se uskutečnil začátkem června. Na akci vystoupili například byznysmen Martin Wichterle, výkonný ředitel skupiny CSG David Chour či zahradní architekt Ferdinand Leffler.
„V dnešní době přicházet s novým printovým projektem je spíše neobvyklé, ale Hrot ukazuje, že když se trh s printy pokropí živou vodou správně, pak je to segment, který má před sebou skvělou budoucnost,“ doplňuje Otta.
Magazín Hrot vydává Hrot Media, součást mediální skupiny SPM Media, do níž patří také Echo Media, Radio Prostor nebo vývojové studio Coolpany. Kromě tištěného magazínu provozuje i ekonomicko-byznysový online deník Hrot24.
-mav-