Hospodářské noviny získávají Václava Dolejšího z MFD

úterý, 16. září 2014, 07:30 Tisk MediaGuru

Šéf domácího zpravodajství deníku MF Dnes míří do konkurenčního vydavatelství Economia.

Vedoucí domácího zpravodajství deníku MF Dnes Václav Dolejší míří podle informací MediaGuru.cz do vydavatelství Economia, vydavatele mj. Hospodářských novin. V novém působišti se má stát seniorním politickým reportérem. Mediální skupinu Mafra opouští po 15 letech.

Václav Dolejší
Václav Dolejší

Václav Dolejší je s deníkem MF Dnes spjat od roku 1999. Začínal jako ekonomický redaktor v regionální příloze MF Dnes Jižní Čechy. Po čtyřech letech přešel do celostátní redakce, kde působil jako politický reportér. Od května 2012 vedl reportérské oddělení.

V reportérském oddělení MF Dnes jde o další změnu po obměně ve vedení deníku, který na začátku prázdnin převzal po Sabině Slonkové Jaroslav Plesl.

Z deníku odešli např. Petr Holub, Eliška Bártová, Karel Steigerwald a Tomáš Syrovátka. Podle informací serveru Echo24.cz odchází i ředitel redakce Jiří Kubík. Naopak přišli Daniel Málek, pro deník píše i Petr Kolář, který nastoupil do nově připravovaného týdeníku Téma.

Část novinářů MF Dnes zamířila po převzetí deníku MF Dnes novým majitelem s bývalým šéfredaktorem deníku Robertem Čásenským do nového měsíčníku Reportér (Jaroslav Kmenta, Tomáš Poláček, Michal Musil, Adéla Dražanová).

-mav-