VLP a Dotyk zahájily zpravodajství na Apple Watch

pondělí, 07. prosince 2015, 18:17 Internet & Mobil MediaGuru

Jde o první spolupráci regionálních titulů Deník vydavatelství VLP a společnosti Tablet Media.

První český zpravodajský servis pro chytré hodinky je k dispozici od pondělí 7. prosince zdarma pro všechny čtenáře, kteří vlastní hodinky Apple Watch a na svém iPhonu nebo iPadu mají nainstalovanou aktuální verzi čtečky týdeníku Dotyk. Zprávy z České republiky i ze světa připravují redakce Deníku a redakce Dotyku.

„Zpravodajským servisem Dotyk Zprávy se řadíme po bok světových médií, jako jsou Washington Post, Guardian, Wall Street Journal, CNN či BBC, která spustila své zpravodajské servisy pro Apple Watch v minulých měsících. Náš servis je prvním konkrétním pozitivním výsledkem spojení Tablet Media a vydavatelství VLP,” řekl spoluzakladatel Tablet Media, generální ředitel a předseda představenstva VLP Michal Klíma.

Aplikace Zprávy Dotyk se na hodinky nainstaluje sama, jakmile si uživatel aktualizuje svou čtečku Dotyku. Zprávy budou svou délkou přizpůsobeny displeji hodinek a mohou obsahovat i fotografie a obrázky. Zprávy se stáhnou při poklepání na ikonu Dotyk Zprávy, ale hodinky budou také přijímat flashové zprávy, které na sebe upozorní zavibrováním. Software pro Dotyk Zprávy je součástí čtečky Triobo, v níž vychází týdeník Dotyk.

Oficiální prodej svých hodinek zatím společnost Apple v Česku nezahájila. Službu zatím tedy mohou využívat jen lidé, kteří si hodinky zakoupili v zahraničí. „Věříme, že Apple brzy oficiální prodej zahájí a že náš servis budou tak moci používat nejen ti, kteří si hodinky pořídili v zahraničí, nebo je koupili v obchodech, které je dovážejí samostatně,“ dodala Eva Hanáková, ředitelka redakcí Tablet Media. Počet tzv. wearables, mezi něž se řadí i Apple Watch, je v Česku odhadován na 2-4 % populace.

-mav-