Óčko spouští Instagram v televizi, dál propojuje TV a sítě

úterý, 9. dubna 2024, 07:05 TV, Internet & Mobil MediaGuru

Óčko vyvinulo vlastní řešení, díky kterému propojí obsah ze sociální sítě Instagram se svým lineárním televizním vysíláním.

Zapojení Instagramu do TV vysílání Óčka, zdroj: TV Óčko

Zapojení Instagramu do TV vysílání Óčka, zdroj: TV Óčko

Óčko zapojuje do svého vysílání obsah ze sociální sítě Instagram. Od začátku dubna se tak instagramové příspěvky stávají součástí televizního programu v průběhu celého dne vysílání této hudební skupiny.

Vývoj vznikal „in house” a trval půl roku. „Platforma Instagram v televizi, neboli IGvTV, je postavena na zcela nové technologii, kterou jsme sami vyvinuli a která posouvá vysílání Óčka na novou úroveň. Umožňuje pracovat s úpravou videa v několika vrstvách v reálném čase, ve kterém monitorujeme příspěvky z Instagramu a následně je pouštíme do vysílání. Je to mimořádný krok nejen v Česku, ale i na celosvětové úrovni,“ uvedl technický manažer Óčka Petr Mareček.

Autorem grafického řešení je Dominik Laskaj, šéf Óčko selfpromotion. Výběr instagramových příspěvků se odehrává pod redakčním dohledem, tedy bez online reklam a automatických algoritmů. Vybírají se zprávy nejen z hudební scény, ale i ze světa filmu, sportu, zábavy, vzdělání a lifestylu. „Z tisíců veřejných profilů jsme pečlivě vybrali ty nejzajímavější a náš výběr neustále aktualizujeme. Kromě postů z vlastních profilů sledujeme populární interprety, hudební labely, festivaly, ale i profily jako NASA, UFC nebo Marvel. Rovněž dojde i na zapojení diváků prostřednictvím soutěží. Zájemci tak dostanou šanci se na určitý čas objevit se svým osobním profilem v televizi,“ popisuje šéf social media Óčka Michal Janíček.

„Jde o redakční servis zpráv, který doplní naše denní playlisty. Zatímco u zpravodajských TV jde o textovou infolištu, my zobrazujeme proud autentických postů včetně fotek a videí způsobem, jakým je dnes běžné konzumovat zábavu i zprávy při scrollování na sociálních sítích – a to za poslechu populárních hitů. IGvTV navíc vysílání nezakrývá, ale organicky doplňuje, takže tento infotainment poběží současně s videoklipy, pořady a i přes reklamní breaky, aniž by do nich zasahoval,“ přibližuje novou podobu vysílání Óčka programový ředitel Alexandr Guha.

Óčko tím navazuje na své dřívější inovace v propojování televize a onlinu, jako třeba platformu #vidimsenaocku, kdy do vysílání zrcadlí facebookové komentáře diváků a využívá svých sociálních sítích, jejichž prostřednictvím dokáže oslovit většinu populace. Na sociálních sítích aktuálně vygeneruje cca 85 milionů organických impresí za měsíc.

Óčko zvyšuje zásah na sítích, osloví většinu populace

úterý 5. března 2024

-mav-