Havlova Premium Media Group přebírá ForGolf

středa, 30. listopadu 2016, 13:15 Tisk MediaGuru

Golfový časopis změní periodicitu na dvouměsíčník, je třetím tištěným titulem skupiny.

Letos v létě vzniklé vydavatelství Premium Media Group převzalo v krátké době další titul. Po nedávno oznámeném návratu tradičního časopisu Architekt (nově pod názvem Architect+) získává skupina spojená s právníkem Jaroslavem Havlem také golfový časopis ForGolf, který na českém trhu vychází 12 let. Premium Media Group časopis od původního majitele odkoupila letos v listopadu, první číslo vytvořené pod Premium Media Group vyjde v prosinci 2016. Pozici šéfredaktora titulu oficiálně převezme Hynek Just, dosavadní zástupce šéfredaktora Michaela Jona. 

Vydavatelem časopisu ForGolf byla dosud společnost ForGolf Media, vlastněná Martinem Skalickým, Hanou Trojanovou a Lubomírem Oravcem. Nový vydavatel plánuje v příštích měsících úpravu podoby titulu, časopis by se měl s novým investorem zaměřit na bonitnější čtenářskou skupinu a cílové oblasti jejího zájmu v rámci golfu. Změní se také periodicita magazínu, z měsíčního vydávání titul přejde na vydávání dvouměsíční. Podobně jako ostatní tituly Premium Media Group, i ForGolf má využít distribuční sítě čítající na 5000 jmen nejvlivnější Čechů a Slováků.

Akvizice magazínu ForGolf má mít i širší smysl v rámci holdingu Czechoslovak Premium Brands (CPB), pod který vydavatelství spadá. Jednou z investic CPB je totiž také síť prodejen s golfovou módou a vybavením GolfProfi a GPA Golf Tour.

Czechoslovak Premium Brands je skupina privátních investorů zastoupených právníkem Jaroslavem Havlem (Havel, Holásek & Partners), která postupně vytváří podnikatelské uskupení, jehož cílem je do tří let dosáhnout tržeb ve výši zhruba 2 miliardy Kč a stát se lídrem v oblasti služeb pro prémiovou klientelu. Skupina investuje zejména do oblasti obchodu a služeb pro prémiovou klientelu, interiérového designu, módy, sportu a zdravého životního stylu.

Do uskupení rovněž spadá právě vydavatelství magazínů nepolitického a neekonomického charakteru Premium Media Group. Do portfolia jeho titulů v současnosti patří magazín s výběrem luxusních realit Estate a zmiňované Architect + a ForGolf. Další akvizice se plánují.

forgolf_obalka

-mav-