Haló noviny plánují zpoplatnit webovou verzi tištěného vydání

čtvrtek, 19. května 2011, 13:38 Aktuality MediaGuru

Deník Haló noviny hodlá po vzoru některých dalších českých deníků na svých internetových stránkách zpoplatnit elektronickou podobu svého tištěného vydání. Projekt by se měl spustit v září, čtenáři by měli platit pomocí textové zprávy.

Běžné denní zpravodajství na webu zůstane i nadále nezpoplatněné. Kolik bude vydání v elektronické podobě stát, Zmítko neupřesnil. Tištěné Haló noviny stojí v pátek 15 korun, v ostatní dny desetikorunu.

Podle informací ČTK deník v současné době snižuje počet redaktorů. Podle vedení Haló novin to souvisí se změnami, které mají noviny před sebou, například posílením multimediální oblasti. "Bude za pochodu tvořená nová koncepce," řekl Zmítko. Další oblasti tak podle něj budou personálně posilovány.

Ke zpoplatnění internetové podoby svého tištěného vydání přistoupily letos Mladá fronta Dnes, Lidové noviny a Hospodářské noviny. Například u dvou prvně zmíněných titulů je internetová podoba levnější než klasické tištěné vydání. Jednotlivé vydání totiž stojí na webu deset korun, zatímco za Mladou frontu Dnes na stánku lidé dají v pondělí a ve čtvrtek 18 korun, v ostatní dny 15 Kč. Lidové noviny jsou na stánku za 18 korun v pátek a v sobotu, v ostatní dny za 15 Kč.

-čtk-