Prima Cool ustupuje od dubnových změn ve vysílání

pátek, 27. května 2011, 07:29 Aktuality MediaGuru

Televizní stanici Prima Cool se nové vysílací schéma, které zavedla od dubna, zřejmě příliš neosvědčilo. Od června se vrátí k osvědčeným pořadům a na původních 20:15 posune počátek hlavního vysílacího času, takzvaného prime timu, sdělil Filip Sychra z tiskového oddělení Primy.

"Proměna vysílacího schématu mladé televize ze začátku letošního dubna ukázala, že ne všechny změny se věrným divákům mediálního bratříčka televize Prima líbí," uvedl Sychra.

Prime time ve všedních dnech Prima Cool z nynějších 20:00 na původních 20:15 vrátí od pondělí 30. května. O dva dny později vystřídá v tomto čase seriál Dokonalý podraz nová reality show Špinavá práce, která bude předvádět "nejodpornější povolání". Dokonalý podraz se přesune na sobotní odpolední čas.

Soutěž Takešiho hrad, která se nyní vysílá mezi 19:00 a 20:00, vystřídá Faktor strachu. Ten Prima Cool v tuto dobu do programu nasazovala již dříve. Štafetu podvečerního sci-fi seriálu přeberou od června po Star Treku: Nové generaci známé Krajní meze.

Pro motorkáře se Prima Cool chystá vysílat dva nové magazíny. Pořad Americký chopper představí odvážné úpravy motocyklů, novinkou bude také český motorkářský magazín I Like Bike.

Podle posledních dostupných měsíčních údajů Asociace televizních organizací měla Prima Cool v dubnu průměrný celodenní podíl na trhu 3,46 procenta, v prime timu byl na třech procentech. Oproti březnu celodenní i večerní sledovanost televizi mírně klesla.

-čtk-