Vydavatel Profitu dělá opět změny ve vedení

čtvrtek, 26. května 2011, 10:23 Tisk Martina Vojtěchovská

Pozice generálního ředitele vydavatelství Stanford je neobsazená, jde tak o čtvrtou změnu na nejvyšším postu v krátké době.

Vydavatelství Stanford, které vydává podnikatelský týdeník Profit, je bez generálního ředitele. Tuto pozici zastával od konce loňského dubna Pavel Klaška, letos na jaře ale ze své funkce odešel. Řízením vydavatelství byl pověřen předseda představenstva Stanfordu Robert Kolář, ten však společnost nevede z pozice generálního ředitele. „Zatím jsme se nerozhodli, zda tento post budeme obsazovat a zda je to vzhledem k velikosti našeho vydavatelství vůbec třeba. Uvidíme v následujících týdnech a měsících,“ řekl MediaGuru Kolář.

Se Stanfordem navázal spolupráci bývalý generální ředitel vydavatelství Axel Springer Praha Ivan Ševčík, o kterém se hovoří jako o možném nástupci do čela vydavatelství. „Ivan Ševčík není v zaměstnaneckém poměru, spolupracuje s námi spíš jako konzultant,“ upřesnil Kolář.

Ve Stanfordu tak jde o čtvrtou změnu ve funkci generálního ředitele během posledních dvou let. Před Pavlem Klaškou vedl vydavatelství půl roku Erich Handl, před ním zastával pozici generálního ředitele po dobu jednoho roku Jan Chudoba.

Profit v posledních dvou letech procházel změnami obsahu a layoutu. Obsahově se změnil ze servisního časopisu určeného zejména pro živnostníky v týdeník o světě byznysu a o podnikatelském úspěchu. V současnosti vychází pod názvem Nový Profit.

Do portfolia vydavatelství Stanford, které v roce 2009 vykázalo ztrátu 36,6mil. Kč, dříve patřily i tituly Czech Business Weekly a ročenka Kniha seznamů - Book of Lists. Obě publikace však byly z trhu staženy.