Na festivalu ve Varech augmentovaná realita

čtvrtek, 30. června 2011, 11:04 Aktuality MediaGuru

U příležitosti Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech startuje speciální obsahový projekt, který bude pracovat i s Sekai Camerou.

Mediální agentura OMD a online deník Aktuálně.cz v průběhu filmového festivalu v Karlových Varech, který startuje v pátek 1. července, nabídnou návštěvníkům Varů jednu z celosvětově nejpopulárnějších aplikací pro chytré telefony.

Aktuálně.cz již tradičně připravuje k MFF rozsáhlý speciál. Obsah speciálu bude letos premiérově propagován také pomocí celosvětově úspěšné japonské aplikace na bázi augmentované reality Sekai Camera.

Aplikace dává lidem možnost vložit kamkoli do prostoru vzkaz či jakékoli multimédium, ať už fotografii, zvuk nebo video. Ty se pak ostatním lidem při pohledu přes telefon zobrazují v okolním prostoru a upozorňují je na události spojené s místem, na které člověk nahlíží. Vzkazy ostatních lidí je možné nejen číst, ale rovněž je komentovat či kontaktovat jejich autory.

„Fanoušci se ve festivalovém mumraji potřebují rychle zorientovat v tom, co a kde se děje, MFF ve Varech nám tedy přišlo jako ideální místo. Aktuálně.cz dlouhodobě staví na neotřelém přístupu ke zpravodajství a tak se těšíme, že si opět budeme moci zaexperimentovat s novým kanálem pro šíření obsahu,“ říká šéfredaktor deníku Jakub Unger.

Redaktoři a fotoreportéři Aktuálně.cz budou aplikaci využívat, aby návštěvníkům karlovarského festivalu nabídli informace i zajímavosti spojené s konkrétním místem, u něhož se budou nacházet.

„Jde o aplikaci, jejímž primárním cílem je zábava a komunikace s ostatními lidmi,“ vysvětluje Jan Poštulka, šéf internetové divize mediální agentury PHD, která se podílela na lokalizaci aplikace pro Českou republiku. „Dále nabízí i napojení na Facebook či Twitter a vzkazy tak může rovnou zobrazovat v profilu i s přesnou polohou zobrazenou na GoogleMaps.“

-mav-