Nové reklamní formáty na praktickém "how-to" webu

pondělí, 27. června 2011, 13:29 Aktuality MediaGuru

První český how-to portál „JakTak.cz – už vím jak na to“, který umožňuje publikovat, sdílet a diskutovat praktické zkušenosti, letos podle Googel Analytics použilo přes 700 tisíc absolutně unikátních návštěvníků. Meziročně tak zájem o rady, návody a postupy na webu stoupl o více než 250 %.  Vydavatel do své nabídky zavádí nové reklamní formáty.

"Inzerentům jsme začali nabízet například partnerství návodů či product placement ve videonávodech. V tomto případě uživatelé sledují návodná videa, jak si poradit s nějakým problémem, a zároveň nenásilně konzumují více či méně skrytou reklamu spojenou s řešením jejich problému. Podmínkou je, aby uživatel byl na tuto skutečnost upozorněn," vysvětluje jednu z novinek na trhu on-line médií manažer webu Miroslav Diro.

Vydavatel on-line periodika, společnost MIACOM group, po vzoru amerických how-to webů spustil českou podobu v roce 2009. Tehdy web navštívilo 29 tisíc lidí. Zatímco vloni mezi lednem a květnem použilo rady na webu téměř 200 tisíc absolutně unikátních uživatelů, letos jich web použilo už přes 700 tisíc. V letošním roce zobrazili na 2,1 milionu stránek.

-mav-