RRTV chce odebrat EBD licenci na TV vysílání, ta protestuje

čtvrtek, 02. června 2011, 08:01 Aktuality MediaGuru


Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zahájila se společností EBD řízení o odebrání televizní licence pro TV7. Důvodem je to, že nezahájila vysílání do 360 dnů od jejího udělení. Vyplývá to z tiskové zprávy RRTV. Společnost EBD proti tomu protestuje. Rozhodnutí rady jí prý znemožní podpis dohody se strategickým partnerem.

"Společnost EBD získala tuto licenci s regionálně odpojovaným programem za to, že regionální televize RTA dobrovolně a jako první odevzdaly své analogové kmitočty, které byly potřebné pro hladký přechod České republiky na digitální televizní vysílání," uvedla Karolína Hloušková ze společnosti EBD. Držitelé digitálních multiplexů však podle ní nedokázali zajistit příslušné regionální odpojování, aniž by zachovali nediskriminační podmínky. EBD prý proto nemohla zahájit vysílání z důvodu přetrvávající technické překážky. "O tom, že v této věci v současnosti probíhá u ČTÚ další spor, jsme RRTV informovali," uvedla Hloušková.

Společnost EBD je prý zklamaná ze striktního postupu rady, iniciovaného konkurencí se záměrem omezit zahájení vysílání nových digitálních televizí. Byla prý těsně před podpisem strategické dohody s významným partnerem, o čemž byli zástupci RRTV také informováni. "EBD se nyní obává, že postup RRTV tak podpis dohody znemožní," dodala Hloušková.

-čtk-