Ve čtvrtek začne vysílat první televize určená starším lidem

pondělí, 13. června 2011, 08:37 Aktuality MediaGuru

Ve čtvrtek začne vysílat první česká televize určená starším lidem - Harmonie TV. Její cílovou skupinou jsou primárně věkové kategorie diváků od 45 do 64 let a lidé starší 64 let. Provozovat ji bude telekomunikační družstvo CoopTV, informuje dnešní vydání deníku E15.

"Starší diváci jsou velmi zajímavou cílovou skupinou. Utrácejí nejen za vlastní potřeby, ale nakupují i pro rodinu, vnuky," řekl deníku ředitel projektu Jiří Heger.

Televize bude od 16. června dostupná ve 23 českých městech, mimo jiné v Praze, Plzni, Brně a Ostravě. Celkem by se mělo podle zástupců projektu údajně jednat až o 200.000 zásuvek.

"Diváci si televizi Harmonie TV mohou naladit v síti IPTV operátorů. Prvními operátory, kteří s Harmonií TV podepsali smlouvu, jsou společnosti Planet A a SmartComp. Ty šíří náš signál primárně na území Prahy a Brna ve svých sítích Netbox a AIM Networks," řekla listu mluvčí televize Irena Tyslová. Stanice bude dostupná také na internetu prostřednictvím streamového vysílání.

Harmonie TV bude fungovat jako nízkonákladová televize, jejíž chod zajišťuje zhruba 30 externích pracovníků. Výši počáteční investice zástupci CoopTV neuvedli, podle odhadu E15 může jít řádově o miliony korun. "Už v roce 2013 bychom teoreticky měli být ziskoví," dodal Heger.

Hlavním zdrojem příjmu mají být nepřerušované teleshoppingové bloky. Televize počítá i s klasickou reklamou, sponzoringem a product placementem. Zábavu budou obstarávat celebrity jako Petra Černocká, Milan Drobný, Pavel Trávníček nebo Václav Upír Krejčí. V programu nebude žádné zpravodajství a publicistika.

Družstvo CoopTV tvoří sedm spoluvlastníků, mezi jinými Heger (rovněž teleshoppingová firma Tena), Martin Kroh (Stavební bytové družstvo Praha) nebo ředitel a spolumajitel Planet A Martin Havrda.

-čtk-