Aplikace ČTK pro iPad a iPhone umožňují nákup obsahu

pondělí, 25. července 2011, 09:56 Aktuality MediaGuru

Nová verze aplikací ČTK pro iPad a iPhone, která je nyní k dispozici ke stažení v App Store, umožňuje uživatelům získat předplatné vybraných služeb. Vlastní aplikace, stejně jako dosavadní obsah, zůstává zdarma. Nově přibyla možnost zakoupit předplatné služby PROpřehled, a to jako automaticky obnovované měsíční předplatné (renewable subscription).  Nabídku dalších placených služeb chystá ČTK na podzim tohoto roku.

Česká tisková kancelář informace především prodává. Zprávy, které zveřejňuje na svých zpravodajských serverech, tvoří zhruba jen 20% její produkce. Díky mobilním aplikacím má možnost vybrané služby nabídnout široké veřejnosti v atraktivním prostředí a bez zbytečné administrativy. „Nové prostředí tabletů a chytrých telefonů je výborná distribuční platforma pro zpravodajství a různé naše služby. Umožňuje nám také zkoušet a využívat různé modely financování a přizpůsobovat je nabízené službě i potenciálním klientům,“ řekl  generální ředitel ČTK Jiří Majstr.

PROpřehled je výběr krátkých zpráv ze servisu ČTK, uspořádaný tak, aby poskytl stručný, ale přesto komplexní přehled toho nejdůležitějšího, co se doma i ve světě děje a bude dít. Je určen pro všechny, kteří se musí vypořádat s nedostatkem času na výběr nejdůležitějších zpráv. Cena PROpřehledu je pro jednotlivé uživatele aplikací ČTK o něco nižší než v ostatních distribučních cestách a činí 19,99 EUR za měsíc. Aplikace ČTK pro iPhone a iPad si od loňského prosince stáhlo přes 22.000 uživatelů.

-mav-