Bookmakeři věří při volbě generálního ředitele ČT Dvořákovi

pondělí, 29. srpna 2011, 16:27 Aktuality MediaGuru

Favoritem volby nového generálního ředitele České televize (ČT) je podle bookmakerů bývalý šéf TV Nova Petr Dvořák. Specialisté sázkové kanceláře Tipsport na něj vypsali kurs 2:1. "Dvořák je ostřílený manažer, který se velmi dobře orientuje v televizním prostředí," uvedl k tomu mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. Dvořákova osoba bude navíc podle něj politicky průchodná, což by mohlo hrát při volbě nového ředitele veřejnoprávní televize nemalou roli. 

Papírovou dvojku mají s kursem 4:1 hned dva kandidáti, a to ředitel hudební stanice Óčko Hynek Chudárek a bývalý ředitel vydavatelství Economia Michal Klíma. Současný ředitel zpravodajství ČT Roman Bradáč, vstupuje do klání o post generálního ředitele České televize s kursem 5:1, šance dalšího insidera z ČT, Jany Škopkové, jsou hodnoceny kursem 10:1. 

"Z vypsaných kursů je na první pohled patrné, že se přikláníme spíše k možnosti, že veřejnoprávní televizi povede v dalších letech osoba, která není nějakým způsobem spjata s Českou televizí," dodává Ježek. 

Současný generální ředitel Jiří Janeček se rozhodl ze zdravotních důvodů rezignovat ke konci srpna. Jeho nástupce vybere Rada České televize ze 32 kandidátů 21. září. Ještě předtím, ve středu 7. září, zúží jejich počet na pět. 

Deset kandidátů s nejvyšším kurzem podle bookmakerů Tipsportu

  kurz
Petr Dvořák 2:1
Hynek Chudárek 4:1
Michal Klíma 4:1
Roman Bradáč 5:1
Radomír Pekárek 8:1
Jana Škopková 10:1
Milan Šíma 10:1
Fero Fenič 12:1
Alena Müllerová 15:1
Jan Vávra 15:1

 Zdroj: Tipsport

-čtk-