Nova točí film Okresní přebor, vychází z úspěšného seriálu

čtvrtek, 11. srpna 2011, 13:36 Aktuality MediaGuru

Celovečerní film Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka se začal natáčet v Lochovicích na Berounsku. Snímek v produkci společnosti MediaPro Pictures navazuje na úspěšný seriál televize Nova, která je také koproducentem filmu. Premiéra je plánována na druhou polovinu příštího roku.

Příběh o fotbalovém mužstvu režíruje Jan Prušinovský, který ve spolupráci s Petrem Kolečkem napsal i nový scénář. Kameramanem filmu je Petr Bednář.

Ve filmu se objeví i postava fotbalového trenéra Pepika Hnátka, který v seriálu vystupoval pouze jako zesnulá legenda fotbalového oddílu TJ Slavoj Houslice. Titulní roli ztvární divadelní režisér, umělecký šéf pražského Dejvického divadla a příležitostný herec Miroslav Krobot.

Roli zapáleného kapitána Jirky Luňáka hraje Ondřej Vetchý. Luděk Sobota ztvární charakterní postavu Václava Orla. Dále se představí Jaroslava Pokorná v roli Hnátkovy manželky, David Novotný jako Jarda Kužel, Pavel Kikinčuk a Leoš Noha jako dvojice funkcionářů Ludvík Hovorka a Adolf Větvička. Součástí děje jsou fotbalové zápasy či venkovská pouť.

-čtk-