Třetí multiplex zahájí vysílání pražské Metropol TV

pátek, 12. srpna 2011, 16:01 Aktuality MediaGuru

Třetí multiplex zahájí vysílání pražské televizní stanice Metropol TV. Společnost Czech Digital Group (CDG), která třetí zemský digitální multiplex provozuje, nabídne od 15. srpna vysílání pražské stanice. Ta doplní vysílání televizní stanice Prima Love a rozhlasové stanice Proglas, které ve třetím multiplexu již vysílají. ČTK o tom dnes informoval Kamil Chalupa, který CDG mediálně zastupuje.

Vstupem TV Metropol do třetího multiplexu se rozšíří možnost příjmu její programové nabídky i pro diváky, kteří doposud neměli možnost tento kanál sledovat. Celoplošné vysílání televize pak budou přijímat téměř dva miliony diváků v Praze a středních Čechách.

Ke vstupu TV Metropol do multiplexu přispěly změny v produktové nabídce. Novinkou je i regionální koncept. Spuštění regionálního programu může od diváků vyžadovat naladění programů na jejich set-top boxech či televizních přijímačích v těch případech, kdy si nové programy přijímač nenaladí automaticky sám.

TV Metropol vedle pražského zpravodajství, postaveného především na aktuálních živých vstupech, vysílá specializované bloky určené nejrůznějším cílovým skupinám.

Metropol TV, která provozuje pražskou televizní stanici Metropol, vznikla na podzim roku 2010. Zakladateli společnosti byly produkční firmy 11 TV production a A-NEWS. Letos na jaře vstoupil do společnosti podnikatel Luboš Měkota, koupil většinový podíl.

CDG vlastní a provozuje třetí zemský digitální multiplex v ČR a České Radiokomunikace pro CDG technicky zajišťují výstavbu a provoz daného multiplexu.

-čtk-