Vyprší termín pro odevzdání přihlášek na místo ředitele ČT

pondělí, 22. srpna 2011, 08:14 Aktuality MediaGuru

Dnes je termín pro odevzdání přihlášek do výběrového řízení na místo generálního ředitele České televize (ČT). Nástupce Jiřího Janečka, který se rozhodl po osmi letech z čela ČT ze zdravotních důvodů odejít, by měl být znám do konce září. Rada ČT vyhlásila výběrové řízení v polovině července.

Podle zpráv z médií přesvědčení kandidovat už vyjádřili bývalý šéf Novy Petr Dvořák, výkonný ředitel hudební TV Óčko Hynek Chudárek, šéfdramaturgyně vývoje nových pořadů ČT Alena Müllerová a někdejší šéf projektu digitální TV Barrandov Radomír Pekárek. Naopak o místo šéfa ČT nebude usilovat výkonný ředitel oddělení nových médií v České televizi Milan Fridrich.

Mezi požadavky na nového generálního ředitele jsou například právní bezúhonnost, vysokoškolské vzdělání či manažerské dovednosti.

Toto úterý se obálky za účasti právníků a zástupců Rady ČT otevřou a ve středu dostanou materiály členové rady k prostudování. Ve středu 7. září pak televizní radní zúží počet kandidátů na pět. Z nich potom vyberou ve středu 21. září nového ředitele. Janeček odejde z postu ředitele k 31. srpnu. V mezidobí mezi rezignací Janečka a zvolením nového ředitele bude televizi řídit statutární zástupce a vedoucí kanceláře generálního ředitele Vladimír Karmazín.

-čtk-