Česká rádia chtějí zvolit moderátora roku, zahajují anketu

čtvrtek, 01. září 2011, 07:35 Aktuality MediaGuru

Asociace rozhlasových organizací, která sdružuje Český rozhlas, Rádio Impuls a společnost Lagardère Active ČR zastřešující rádio Frekvence 1, Evropa 2, Bonton a Dance radio, letos poprvé vyhlašuje Anketu o nejoblíbenějšího moderátora a moderátorku všech českých rádií. Posluchači mohou hlasovat v průběhu září a vítězové budou vyhlášeni 11. října v Poděbradech v rámci festivalu Prix Bohemia Radio. Do ankety se může zapojit každý občan České republiky. Zasílat svůj hlas kterémukoliv moderátorovi či moderátorce, kteří měli či mají v období od 1. ledna do 30. září tohoto roku svůj pořad či moderovaný blok na některé z rozhlasových stanic vysílajících v České republice, bude možné od 1. do 30. září 2011 formou sms.

„Nejrůznější ankety získávají v naší zemi stále větší oblibu,“ říká Peter Duhan, generální ředitel Českého rozhlasu, a dodává: „rozhodli jsme se tedy spojit síly napříč českými rozhlasovými stanicemi a uspořádat takovou anketu i pro rozhlasové moderátory. Víme, že jejich práce není snadná, a věříme, že si toho jsou vědomi i občané, respektive posluchači našich stanic. Prostřednictvím hlasování mohou projevit sympatie vůči svému oblíbenému moderátorovi či moderátorce.“

„Moderátorských osobností je v českém éteru hodně. V našich rádiích jsme se vždy snažili, aby moderátoři mluvili řečí lidí své doby a zajímali se o aktuální témata. A dnes jsou z mnohých našich moderátorů hvězdy. Bude zajímavé sledovat výsledky nové ankety, která odhalí opravdové sympatie posluchačů,“ dodává k anketě Michel Fleischmann, prezident společnosti Lagardère Active ČR.

A Jiří Hrabák, generální ředitel Rádia Impuls doplňuje: „Z pozice Rádia Impuls, coby nejposlouchanější rozhlasové stanice v České republice, vnímám Anketu o nejoblíbenějšího moderátora všech českých rádií jako vynikající příležitost podpořit rozhlasové médium jako celek. Chceme ukázat, že česká rádia jsou v dnešní turbulentní době nových médií zárukou stabilní nabídky výborných moderátorských osobností, které každý den v práci, doma nebo v autě poslouchají miliony lidí.“

SMS zprávu ve tvaru MODERATOR mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ je možné zasílat kdykoliv během září na telefonní číslo 907 77 04. Cena jedné sms je 4 Kč. Počet sms od jednoho odesílatele není omezen. Po ukončení hlasování bude zveřejněno deset nejúspěšnějších jmen v každé kategorii, tedy 10 moderátorů a 10 moderátorek.

-mav-