ČT posílila aplikaci ČT24 na iPadech o Hydepark

čtvrtek, 01. září 2011, 07:15 Aktuality MediaGuru

Česká televize vydává v pořadí třetí aktualizaci aplikace ČT24 pro iPady. Výrazně v ní posílila přímou komunikaci diváků interaktivního Hydeparku s pořadem. Lidé, kteří užívají aplikaci ČT24 na iPadu, mají ode dneška možnost klást dotazy do Hydeparku v aplikaci na přímo na svém iPadu. Pořad lze na téže stránce sledovat živě a několik minulých dílů z archivu.

„Hydepark je profilovým pořadem ČT24 a od počátku je pevně propojen s novými médii. Chceme, aby lidé, kteří jej chtějí sledovat jinde než v televizi, měli operativní možnost posílat aktuální dotazy, reakce anebo diskutovat o tématu na chatu,“ říká ředitel nových médií ČT Milan Fridrich. „Stejnou cestou půjdeme také u klíčového pořadu Otázky Václava Moravce, které v aplikacích a to nejen na iPadu, dostanou svoji speciální silnou sekci nejen s živým vysíláním, ale také interaktivní komunikací a možností sledovat poslední díly z archivu.“

Hydepark dostane svoji interaktivní podobu postupně na aplikacích ČT24 na všech operačních systémech a chytrých mobilech. ČT spustila aplikaci ČT24 na iPadech před měsícem. Aplikaci si už stáhlo téměř 10 000 lidí, což by podle neoficiálních odhadů byla čtvrtina majitelů iPadů v České republice.

ČT24 lze sledovat rovněž v telefonech iPhone, chytrých Nokiích, v mobilech Samsung běžících na softwaru Bada a v přístrojích různých výrobců se systémem Google Android. Aplikace ČT24 má v ČR ve svých mobilech staženou přes 120.000 lidí. Aplikace ČT24 na iPadech nabízí živé vysílání zpravodajského programu, aktuální zprávy, videoreportáže, přehled pořadů i programové schéma. Nově také možnost interakce v Hydeparku.

-mav-