Na jihu Čech vyjde nový regionální Týdeník Budějovicko

pondělí, 19. září 2011, 15:29 Aktuality MediaGuru

Nový regionální Týdeník Budějovicko rozšíří od středy 21. září nabídku místního tisku v Českých Budějovicích. Společnost Jihočeské týdeníky periodikum vydává řadu let v Táboře, Písku, Strakonicích a Milevsku. ČTK o tom dnes informovala šéfredaktorka vydavatelství Libuše Kolářová.

Vedle Týdeníku Budějovicko vychází v regionu i nadále týdeník Sedmička. Na 32 stranách bude Týdeník Budějovicko nabízet stejně jako ostatní tituly tohoto vydavatelství výhradně události z regionu. Milevské noviny letos završily 20 let na trhu, poprvé vyšly v červenci 1991. Písecké postřehy oslaví 20 let příští rok, Týdeník Táborsko vychází od roku 1997 a na Strakonicko vydavatelství úspěšně expandovalo před dvěma lety.

Distribuci si vydavatelství zajišťuje samo, čtenáři najdou týdeník ve vybraných trafikách a obchodech. Ve společnosti není žádný zahraniční kapitál, založili ji čeští novináři. Do nového listu přešel po srpnové restrukturalizaci téměř kompletní tým z budějovického týdeníku Sedmička. Místo nich tvoří týdeník Sedmička od září externisté. Sedmička podle divizního ředitele společnosti Mladá fronta Romana Stolejdy na jihu Čech vychází na Táborsku a Českobudějovicku zdarma, mimo to si mohou čtenáři koupit celostátní vydání tohoto týdeníku v trafikách.

-čtk-