Peoplemetrový tendr má dohru

úterý, 20. září 2011, 11:20 TV MediaGuru

Tendr na nového realizátora TV sledovanosti, který byl včera ukončen, má další dohru. Z TV Nova mají odejít další lidé. Nova chce tendr zpochybnit.

Poté, co se TV Nova rozešla s vedoucí výzkumného oddělení TV Nova Renatou Týmovou, odejde z TV Nova také marketingová ředitelka Miloslava Nováková. Nejistý osud čeká také Václava Prejzka, rovněž z výzkumného oddělení TV Nova. Ředitel komunikace TV Nova Vladimír Mužík uvedené změny nekomentuje.

Peoplemetrový tendr, který byl ukončen v pondělí 19. září, bude zřejmě ještě dlouho doznívat. TV Nova sice ještě nevydala oficiální postoj k ukončenému výběrovému řízení, podle našich informací je ale rozhodnuta jej zpochybnit. Oficiálně však zatím Nova říká, že se o situaci poradí. O konci výběrového řízení na nového realizátora elektronického měření sledovanosti tak zatím nelze mluvit. Je navíc velmi pravděpodobné, že proti tendru vystoupí i neúspěšní uchazeči, kteří nevyhověli jeho podmínkám.

Renata Týmová i Václav Prejzek zastupovali Novu v hodnotící komisi ATO. Poté, kdy vedení Novy zjistilo, že oba chtějí jednat v rozporu se zájmy Novy a hlasovat pro jinou agenturu, z hodnotící komise je televize odvolala. S Renatou Týmovou už pracovní poměr TV Nova rozvázala, Václav Prejzek zatím zaměstnancem zůstává. Nelze ale vyloučit, že také jeho zaměstnanecký poměr bude ukončen. Z televize dále odchází Miloslava Nováková, kterou Nova z pozice marketingové ředitelky odvolala. Podle informací MediaGuru.cz tento odchod souvisí s výběrovým řízením na nověho realizátora TV sledovanosti jen částečně.

-mav-