V srpnu se uživatelé zajímali i o politická videa

čtvrtek, 08. září 2011, 14:32 Aktuality MediaGuru

O politické krizi, která se točila kolem vysoce postaveného státního úředníka Ladislava Bátory, získávali uživatelé internetu informace i prostřednictvím internetových videí. V srpnu hledalo videa s Bátorou 17 % uživatelů vyhledávače Najdivideo.cz. Vyplývá to ze srpnové statistiky portálu, který vyhledává a třídí veškerý videoobsah z českých serverů.

Statistice vyhledávání opět vévodí seriál TV Nova – v srpnu se na pomyslném trůnu objevila Ordinace v růžové zahradě. Tento nejoblíbenější český seriál hledali diváci v předstihu, protože další sezóna seriálu se vysílá až od září a přes letní prázdniny měla Ordinace v růžové zahradě pauzu. Po několika měsících se ze statistiky vytratila Tisíc a jedna noc, která ale již na televizních obrazovkách neběží.

„Vzrůstajícím trendem ve statistikách je vyhledávání videí, která se vážou k aktuální situaci na české politické a kulturní scéně. Kromě politické krize se naši návštěvníci v srpnu zajímali zejména o Ivetu Bartošovou. Každý desátý uživatel vyhledával právě videa s ní spojená,“ říká spolumajitel serveru Najdivideo Menef Khalife.

Server Najdivideo.cz uživatelům umožňuje vyhledávat zábavná, vzdělávací, zpravodajská, hudební a další videa z různých českých serverů, které publikují videoobsah.

-mav-