ATOZ získává část portfolia od vydavatelství ČON

čtvrtek, 06. října 2011, 08:21 Tisk MediaGuru

ATOZ Group kupuje od zaniklého vydavatelství ČON magazín Svět balení a práva k dalším dvěma publikacím.

Vydavatelská skupina ATOZ přebírá část portfolia od konkurenčního vydavatelství ČON, které oznámilo k 30. září ukončení své činnosti. Produkce vydavatelství ATOZ i ČON náleží do segmentu B2B titulů a oba vydavatelé byli na trhu přímými konkurenty.

Vydavatelství ATOZ teď využilo možnosti a koupilo časopis Svět balení a práva k dalším dvěma publikacím ČON, řekl MediaGuru.cz generální ředitel ATOZ Group Jeffrey Osterroth.

„Byli jsme zaskočeni rozhodnutím Českého a slovenského odborného nakladatelství o ukončení jeho aktivit. Vždy jsme je a jeho publikace považovali za čestnou konkurenci, která nás nutila neusnout na vavřínech. Nicméně jsme byli rádi, když nás kontaktovali a nabídli nám k prodeji své tituly. Doufáme, že Svět balení zůstane i pod našimi křídly vedoucím časopisem o obalech na českém trhu,“ věří Jeffrey Osterroth.

Ve vydávání časopisu Svět balení, který vychází od roku 1999, bude ATOZ pokračovat bez jakékoliv pauzy a ve spolupráci s týmem, který tuto publikaci připravoval pro ČON. Příští číslo časopisu Svět balení vyjde podle původního publikačního kalendáře, tedy na konci října.

Vedle Světa balení získal ATOZ vydavatelská práva na další dvě publikace, jejichž vydávání ČON ukončil: Moderní obchod a Textil Journal. Management společnosti ATOZ v současné době analyzuje možnosti těchto titulů a nevylučuje, že by se v následujících měsících mohly vrátit na trh. Jak Moderní obchod, tak Textil Journal na trhu působily téměř 20 let.

ATOZ Group působí na českém trhu od roku 1992. Vydává B2B časopisy zaměřené na český a slovenský maloobchodní trh, logistiku a pohostinství - Zboží&Prodej, Tovar&Predaj, Systémy Logistiky, HOREKA a Spiritor. Je také organizátorem konferencí, workshopů a dalších odborných a společenských akcí, zaměřených na zmíněné obory.

-mav-