Ringier Axel Springer buduje integrovaný newsroom

úterý, 11. října 2011, 10:30 Aktuality MediaGuru

Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ prochází etapou změn, které vyústí ve vybudování integrovaného newsroomu, spojujícího přípravu tištěných i internetových titulů. Na pondělní konferenci Google Day to řekla generální ředitelka společnosti Libuše Šmuclerová.

„Nechceme do budoucna rozlišovat, kdo z redaktorů pořizuje obsah na internet nebo do tiskovin,“ sdělila účastníkům konference generální ředitelka s tím, že součástí integrovaného newsroomu bude i velká obrazovka, která bude přinášet zájem internetových čtenářů o jednotlivé texty a informace. „Redaktoři budou moci sledovat, co čtenáři čtou, o co se zajímají a budou to pak moci využít i při přípravě tištěných titulů,“ uvedla.

Libuše Šmuclerová byla jedním z hostů pondělní konference Google Day. Zmínila rovněž, že firma Ringier byla tradičně nasměrovaná na vydávání tištěných publikací, v posledních letech ale prochází zásadním obratem. „Další nové pobočky, které vznikají třeba v Africe, jsou už zakládány jako firmy na onlinovém způsobu,“ sdělila.

-mav-