Dvořák: Dětským blokem na dvojce ČT vysílání pro děti posílí

středa, 23. listopadu 2011, 14:42 Aktuality MediaGuru

Přesunem dětského pořadu Večerníček z ČT1 na ČT2 a vytvořením dětského bloku vysílání na "dvojce" vysílání pro děti v České televizi od začátku příštího roku posílí. Novinářům to dnes během zasedání Rady ČT řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Podle něj čeká od nového roku televizní diváky řada programových změn. K lidem se dostanou třeba některé nové seriály, naopak některé pořady se už nebudou vysílat. 

Jednou z nejdiskutovanějších změn je právě přesun Večerníčku, který se už od ledna nebude vysílat od 18:45 na ČT1. "Od Nového roku Večerníček bude ve stejném čase pouze na ČT 2," řekl Dvořák. Podle něj se vedení ČT rozhodlo, že vysílání pro děti neupozadní, ale spíš posílí. "A vytvořili jsme na ČT 2 dvouhodinový dětský blok, kde Večerníček bude jeho vyvrcholením," uvedl.

"My jsme si dělali výzkum u diváků a zjistili jsme, že pokud dodržíme čas Večerníčku, (...) pak český divák už umí dnes používat dálkový ovladač a umí si na ČT2 přepnout," uvedl Dvořák. 

Vysílání ČT dozná i dalších programových změn. "Těch věcí, které se tam změní, bude poměrně hodně," poznamenal Dvořák. "Budeme uvádět řadu českých i zahraničních filmů, přineseme nové seriály, ať už premiérový Život je ples nebo opakování Zdivočelé země, bude pokračovat Vyprávěj," dodal. V rodinném seriálu Život je ples bude hrát například Daniela Kolářová nebo Radoslav Brzobohatý. 

Diváci se v příštím roce naopak nedočkají pokračování některých pořadů, které znají ze současnosti. Skončí například Pokondr live nebo Kolo plné hvězd, potvrdil Dvořák. Podle médií skončí i Výletníci. 

Původně se v médiích diskutovalo i o tom, zda neskončí vědomostní pořad AZ-kvíz. Už v půlce listopadu však mluvčí brněnského studia Hana Orošová potvrdila, že pořad se bude v příštím roce vysílat.

-čtk-