Mediaresearch má smlouvu, Nova protestuje

čtvrtek, 24. listopadu 2011, 19:01 TV MediaGuru

ATO podepsala smlouvu s Mediaresearch na realizaci TV měření sledovanosti v Česku na roky 2013-2017. TV Nova ale podpis neuznává.

V návaznosti na středeční rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky podepsala ve čtvrtek ATO se  společností Mediaresearch smlouvu o realizaci na měření sledovanosti televizního vysílání. "Podpis smlouvy je posledním zákonným krokem v procesu veřejné zakázky, který otevírá cestu novému projektu peoplemetrového měření v letech 2013-2017," uvádí ATO v prohlášení. ATO tím tak ukončila veřejnou zakázku na měření sledovanosti televizního vysílání v České republice.

TV Nova, která s výběrem Mediaresearch nesouhlasí, však  uzavření smlouvy neuznává a považuje ho za protiprávní. Domnívá se, že jednatelka ATO Vlasta Roškotová překročila své pravomoci v rámci ATO. Tvrdí, že rozhodnutí o uzavření smlouvy náleží do výhradní působnosti valné hromady ATO a že vyžaduje souhlas všech jeho řádných členů. CET 21 podle sdělení Novy takový souhlas na valné hromadě ATO neposkytl.

„Naše stanovisko v této věci je neměnné, trváme na tom, že vyhlášení společnosti Mediaresearch vítězem tendru je protiprávní, a tudíž i podpis realizační smlouvy s touto společností je protiprávní. Nedokážu si představit, jaký tlak je vyvíjen na jednatelku ATO, když se rozhodla takto zásadním a zcela zjevným způsobem porušit veškeré písemné dohody, včetně několika zcela jasných ustanovení stanov ATO,“ řekl Jan Andruško, generální ředitel TV Nova. Nova podpis smlouvy chce napadnout soudně a v krajním případě nevylučuje ani arbitráž.

Související články

TV Nova: Krok ATO může vést k destabilizaci měření, ATO vyhlásila za vítěze tendru Mediaresearch, Tendr nevyřešen, Andruško rezignoval z vedení ATO, Řešení tendru ATO ohrožuje šetření ÚOHS, Řešení tendru ATO se protahuje, Hraje se o budoucnost TV měření v Česku, Opakování tendru by k transparentnosti nepřispělo, Kompromis není, chceme nový tendr, Mediaresearch: Budeme se bránit všemi prostředky, Peoplemetrový průšvih: měření v ohrožení, Hodnotící komise ATO pro Mediaresearch 

-mav-