Seznam.cz spouští vyhledávání ve videích

středa, 30. listopadu 2011, 13:21 Aktuality MediaGuru

Seznam.cz spouští v Beta verzi novou službu – vyhledávání ve videích. Zaměřuje se na česká videa a hledání v češtině. Výsledky hledání nejsou závislé jen na práci robota, ale i na spolupráci s poskytovateli videoobsahu. Ostrá verze by měla být spuštěna začátkem příštího roku.

Seznam.cz v současné době nabízí fulltextové hledání nejen na internetu, ale i v Obrázcích. Slovníku, ve Zboží.cz, v katalogu Firmy.cz a na Mapách.cz. Nově přibude hledání ve videích. Zaměřovat se bude převážně na česká videa a práci s českým jazykem. 

„Novou službu jsme chtěli zachovat jednoduchou a podobnou vyhledávání v obrázcích. Obě služby se totiž mohou vzájemně doplňovat. Největší naše výhoda je ale hledání v češtině,“ vysvětluje Marek Gizela, manažer produktového týmu fultextového hledaní, Seznam.cz. „Pro službu jsme hledali dodavatele ve výběrovém řízení. Na začátku letošního roku se o spolupráci s námi na tomto projektu ucházel Yandex, Bing, Picsearch a AOL. Nejlépe našim náročným požadavkům – ohledně technologie i schopnosti zacházet s češtinou – vyhověl ruský Yandex, se kterým hledání ve videích nyní dále vyvíjíme,“ dodává Marek Gizela.

-mav-