Supraphon otevře digitální obchod s českou hudbou

úterý, 22. listopadu 2011, 14:16 Aktuality MediaGuru

Vydavatelská společnost Supraphon otevře 24. listopadu digitální obchod s nahrávkami české hudby ze svého archivu i novinkami. Supraphonline.cz poskytne zájemcům možnost legálního stáhnutí zhruba 40.000 skladeb a více než 2600 alb z oblasti popu, rocku, mluveného slova a vážné hudby. Novináře o tom informovala ředitelka vydavatelství Supraphon Iva Milerová.

Internetový obchod Supraphonu se stane prvním digitálním obchodem v České republice, který vedle klasického formátu MP3 nabídne veškerý sortiment také v bezztrátovém kompilačním formátu FLAC, který poskytuje kvalitu záznamu srovnatelnou s kvalitou na CD nosičích.

Zákazníci budou mít možnost použít několik způsobů úhrady zakoupené hudby. Mohou platit mobilním telefonem, platebními kartami, prostřednictvím systému PayU, běžného bankovního převodu, hotovostní platbou prostřednictvím terminálů Sazka, předplaceným kreditem nebo poštovní poukázkou.

Ceny za stažení ve formátu MP3 se za jednotlivé skladby budou pohybovat od 15 do 25 korun, za alba od 69 do 129 korun. Ve formátu FLAC budou ceny přibližně o 30 procent vyšší.

Stahování nebo přehrávání hudby a videa umožňují v Česku také další internetové servery. Počátkem října zpřístupnil přehrávání hudebních skladeb od světových vydavatelů v počítači či mobilním telefonu server MusicJet, v závěru září začala nabízet stahování hudby a videa česká mutace služby iTunes od americké firmy Apple. Stahování hudby do mobilů poskytuje například také server T-Music operátora T-Mobile. Letos v únoru naopak po dvou a půl letech skončil portál se stahovanou hudbou i-Legalne.cz.

-čtk-