ČT2 bude od ledna vysílat blok dětských pořadů Kavčí hnízdo

úterý, 20. prosince 2011, 12:08 Aktuality MediaGuru

Kavčí hnízdo je název nového podvečerního bloku pořadů pro děti, který Česká televize uvede od ledna na svém programu ČT2. Bude se vysílat každý den. Jeho součástí bude od 18:45 Večerníček, který se tak na ČT2 přesune z prvního kanálu veřejnoprávní televize. ČT1 bude od ledna vysílat ve všední den nový odpolední proud Živě na jedničce, který by měl být obdobou Dobrého rána. ČTK to dnes sdělil mluvčí České televize Ladislav Šticha.

Přesun odpoledního dětského vysílání z ČT1 na ČT2 je součástí větších změn, které mají zamezit poklesu sledovanosti Večerníčku a dalších dětských pořadů. Na ně se chce ČT ve svém vysílání příští rok více zaměřit. "Česká televize chce malým divákům nabídnout delší dětské pásmo. Začneme v 17 hodin na Dvojce a já pevně věřím, že právě tento program se pro děti stane bezpečným přístavem, v němž bude jejich fantazie čerpat ze světa pohádek a nebude rušivě zasahovat násilí ani jakákoli další samoúčelná akce," uvedl ředitel programových okruhů ČT Milan Fridrich.

Ve všední dny začne Kavčí hnízdo v 17:00 pořadem Planeta YÓ, následovat bude Kouzelná školka, která je určena nejmenším dětem. Po Večerníčku bude od 18:55 uveden pořad Disney klub, který odvysílá animované seriály z dílny Walta Disneye určené převážně starším dětem.

O víkendech bude Kavčí hnízdo začínat v 17:45. V sobotu děti uvidí v tomto čase pohádku následovanou Večerníčkem, který v neděli doplní kolekce animovaných seriálů, například Tintinova dobrodružství, Včelka Mája nebo Dějiny udatného českého národa.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák opakovaně řekl, že by rád spustil nový tematický kanál ČT3 zaměřený na dětskou tvorbu a vzdělávací pořady. "Chtěl bych, aby kanál ČT3 začal vysílat do konce příštího roku. Zatím jsme ten projekt trochu upozadili, ale na začátku ledna bych rád sestavil projektový tým, který bude testovat jeho proveditelnost," řekl Dvořák počátkem prosince Radiožurnálu.

-čtk-