TV ZAK začne od ledna vysílat na západě Čech nonstop

úterý, 27. prosince 2011, 15:13 Aktuality MediaGuru

Regionální televizní stanice TV ZAK začne od 15. ledna vysílat v Plzeňském a Karlovarském kraji nonstop. Podepsala smlouvu o šíření zemského digitálního televizního vysílání se společností Czech Digital Group (CDG), provozovatelem třetího digitálního multiplexu MUX 3. Nový program doplní celoplošné vysílání televizní stanice Prima LOVE, rozhlasové stanice Proglas a středočeské regionální TV Metropol, které už v MUX 3 vysílají, řekl Kamil Levinský z CDG. 

TV ZAK se podle něj stane plnohodnotným čtyřiadvacetihodinovým programem vysílajícím v západních Čechách ve třetím multiplexu. Její program bude v síti MUX 3 šířen z digitálních vysílačů Plzeň - Krašov (kanál 52), Sušice - Svatobor (kanál 52) a z dokrývače Karlovy Vary - Tři Kříže (kanál 60). 

ZAK funguje 15 let samostatně i v kooperaci s celostátními televizemi. V posledních letech sdílela kmitočty s Primou a jejími dalšími programy. Pro rok 2012 se vedení televize rozhodlo "pro sólovou dráhu s lepším a delším programem". "Rozšíření programové nabídky MUX 3 demonstruje vedoucí pozici zemského digitálního vysílání pro šíření nejsledovanějších TV programů a je velmi dobrou zprávou pro vývoj celého, dnes plně liberalizovaného, televizního trhu v ČR," uvedl Levinský. 

"Vysílání v MUX 3 nám zajišťuje vysoké pokrytí kvalitním signálem v celých západních Čechách, které je tak dostupné pro velký počet diváků," uvedl ředitel TV ZAK Jindřich Marek. ZAK bude podle něj od 15. ledna od 08:00 vysílat sedm dní v týdnu po 24 hodin denně 30minutovou smyčku. Ta bude několikrát denně aktualizována. Kompletně novou, tedy premiérové vysílání, mohou diváci zhlédnout denně od 17:00. Vysílání si mohou naladit všichni majitelé set-top boxů na západě Čech, dodal. 

Podle marketingového manažera televize Viktora Nového čeká diváky "zpravodajství, které bude více o detailech". Budeme se více soustředit na životy našich diváků, budeme natáčet zprávy z jejich okolí, o jejich úspěších a problémech," uvedl. 

CDG vlastní a provozuje třetí zemský digitální multiplex v ČR; nabízí televizní signál 95 procentům obyvatel.

-čtk-