Česká spořitelna podpořila vzdělávací seriál pro ČT2

čtvrtek, 05. ledna 2012, 14:10 Aktuality MediaGuru

Česká spořitelna odborně i finančně podpořila vzdělávací televizní seriál „Aby dluhy nebolely“, který bude od 6. ledna do června 2012 vysílat ČT2.

Nový 26dílný seriál chce zábavnou formou vzdělávat diváky proti zadlužování a poskytnout jim srozumitelné informace a varování. Postupně je bude seznamovat s různými tematickými oblastmi – od problematiky agresivní reklamy přes včasné rozpoznání nástrah nevýhodného úvěru až k úvěrovým podvodům či řešení formou exekuce.

 

„V našich průzkumech se opakovaně potvrdilo, že veřejnost očekává finanční vzdělávání primárně od bank. Méně pak od škol a rodiny. Proto jsme sáhli po populárně-naučné formě seriálu. Věříme, že může pomoci jako prevence lidem, kteří jsou ohroženi velkým zadlužením a dluhovou pastí,“ vysvětluje Klára Gajdušková, ředitelka úseku firemní komunikace České spořitelny.

Nasazení seriálu v první půli roku koresponduje se zjištěním Poradny při finanční tísni, podle kterého se od roku 2009 objevuje nejvíce prvokontaktů dlužníků vždy v lednu až březnu, což souvisí se zadlužováním lidí během Vánoc.

Po odvysílání bude k dispozici ke stažení na webových stránkách České spořitelny.

-kch-