Janka Vozárová popřela zájem Ringieru o TV Barrandov

úterý, 24. ledna 2012, 14:13 Aktuality MediaGuru

Generální ředitelka TV Barrandov Janka Vozárová popřela v rozhovoru pro server Digizone.cz, že by vedení Barrandova jednalo s vydavatelstvím Ringier Axel Springer o koupi této televize. Zároveň uvedla, že na konci letošního roku by mělo být hospodaření Barrandova poprvé po třech letech bez ztrát a plánovaná sledovanost stanice by měla dosáhnout sedm až osm procent. 

"Nejsem si vědoma, že by Libuše Šmuclerová (generální ředitelka Ringieru) něco připustila, ale pokud se vedou nějaká jednání, pak na úrovni vlastníků. Nespadá to do kompetence managementu televize. Nejsme informováni o jednotlivých krocích," řekla serveru Vozárová. 

Vozárová dále uvedla, že podle předběžných výsledků stanice za loňský rok hospodařila s mnohem menší ztrátou než v minulých letech a pro letošní rok reálně předpokládá hospodaření bez ztrát. Konkrétní čísla ale nesdělila. Podle Vozárové Barrandov loni dosáhl sedmiprocentního podílu na trhu s televizní reklamou. "Zatím máme předběžná čísla a objem našich tržeb, tedy nejenom z reklamy, přesahuje 300 milionů korun," dodala. 

Podle informací serveru Mediaguru.cz by se měl Barrandov letos stát třetí nejsilnější televizní stanicí z hlediska inzertních příjmů. "V letošním roce se dá předpokládat posun TV Barrandov na třetí místo z důvodu ukončení prodeje reklamy na stanici ČT1," uvedlo serveru mediální zastupitelství společnosti Media Master. 

Televize Barrandov uvede na obrazovkách od 30. ledna nový zpravodajský pořad Dobrý večer, Česko!, který budou moderovat Martina Kociánová a Tomio Okamura. Diváci se také mohou těšit na nový historický seriál Borgia a šestidílný italský seriál Strach milovat. Na jaře bude také pokračovat hudební show To byl náš hit, dále Barrandovský videostop, reality show Splněné sny nebo pořad Prominenti.

-čtk-